Hide My Secret verbergt gevoelige info in iPhone-foto’s

Hide My Secret is een app waarmee je een bepaald onderdeel van een foto onscherp kunt maken. Je kunt dan ongewenste personen of info uit een foto onzichtbaar maken.

blur hide my secretNu het lekker weer is, gaan je wat vaker de deur uit en trek je wat minder kleren aan dan gebruikelijk. Maar het uploaden van foto’s naar Facebook, Twitter en andere sociale netwerksites kan situaties opleveren waar je later spijt van krijgt. Er is iets teveel decolleté te zien, je 3-jarige zoontje heeft iets te weinig kleren aan of je staat in dronken toestand op de foto, met iemand waar je eigenlijk geen vrienden meer mee bent. Hide My Secret is een app waarmee je bepaalde onderdelen van een foto onscherp kunt maken (‘blurren’). De app voegt een pixelachtig mozaïekeffect aan je foto’s toe, precies op de plaats waar jij dat wilt.

Zo kun je bijvoorbeeld ook geboortedata, adressen en andere persoonlijke info uit een foto verwijderen als je mensen wilt laten weten dat je je rijbewijs of je diploma hebt gehaald.

Je maakt een foto, opent de app en raakt met twee vingers het gebied aan dat je wilt afdekken. Elke vinger vormt het hoekpunt van een rechthoek. Eventueel kun je inzoomen om nauwkeuriger het gebied te bepalen. In de instellingen kun je de mate van pixelvorming aangeven. Vervolgens kun je de foto zonder bedenkingen op een sociale netwerksite publiceren. Het betekent een stap minder.

Er zijn diverse algemene fotobewerkings-apps waarmee je ook een blur-effect aan een foto kunt toevoegen, zoals iRetouch, maar Hide My Secret is handig voor mensen die het liefst één duidelijke app voor een bepaalde taak hebben.

Downloaden: Hide My Secret! (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2011, 11:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerp geheimen-app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.