Het Weer in Nederland: gratis iPhone-app stikt van weerkaarten

Het Weer in Nederland is een nieuwe iPhone-app bol van weerkaarten voor Nederland, met zowel een buienradar als temperatuurkaarten voor het moment en de neerslag van gisteren.

Het Weer in Nederland iPhone-appIneens was daar Martijn de Meulder, een Nederlandse ontwikkelaar die binnen geringe tijd zowel de App Store als Google Play aandoet met verschillende nieuwe apps. Met Surfcheck NL kan je de zien of je sportief op het water in de weer kan gaan en Het Verkeer Pro beschreven we laatst al op iPhoneclub. Het Weer in Nederland is Meulders derde troef: een gratis weer-applicatie met weliswaar reclamebalken, maar waar je wel een enorme sloot aan weerkaarten voor terugkrijgt.

Kaarten, kaarten en nog eens kaarten telt de nieuwe Nederlandse weer-app. In totaal tref je er in de app met de zo duidelijke naam maar liefst VEERTIEN. De temperatuur, de wind, het zicht en het weeralarm zijn de kaarten die je vindt onder het tabblad Live en de huidige weersomstandigheden in beeld brengen. Onder het tabblad Satelliet + Radar vind je er nog vier. Twee satellietkaarten, een KNMI-regenkaart en de welbekende Buienradar. Onder de noemer Verwachting tref je een kaart van vandaag en morgen en dan is er nog het tabblad gisteren, dat de neerslag, zon, temperatuur en de wind van de afgelopen dag in, euh, kaart brengt.

De kaarten zijn zichtbaar afkomstig van verschillende bronnen. Sommige laden snel, andere langzaam, de een is grofkorrelig en de ander wat priegelig maar prima in te zoomen. De app ziet er daardoor niet heel fraai uit, maar dat is niet het grootste probleem van Het Weer in Nederland. Dat is dat je eigenlijk helemaal niet zoveel aan de applicatie hebt in verhouding tot ontzettend veel andere weer-apps voor de iPhone.

Het schort de applicatie namelijk aan vooruit kunnen kijken. Naast de kaarten is er ook nog een tabblad met uitgebreide grafieken die je erop na kan slaan, maar ook die verhelpt niet dat je eigenlijk steeds op momentopnames stuit van het weer. Anders gezegd: je ziet héél vaak wat het huidige weer is, maar niet hoe het er later op de dag uit. Zo ver blikt Buienradar niet vooruit en laten de satellietkaarten het niet zien. De geschreven verwachting van het KNMI is de meest uitgebreide weersvoorspelling, maar natuurlijk niet op regiogegevens gebaseerd.

Wie op zoek is naar een uitgebreide en gratis Nederlandstalige weer-app, doet er goed aan om even te kijken naar Weerplaza. Een recent erg populair betaald alternatief is Live Weer, dat laatst nog kaarten invoerde die per drie uur vooruit kijken.

Downloaden: Het Weer in Nederland (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2012, 13:30
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.