Het Nieuwsblad brengt nieuwe kranten-app uit op iPhone

Het Nieuwsblad heeft een nieuwe kranten-app uitgebracht op de iPhone waarmee je elke dag de nieuwste krant op de iPhone en iPad kan lezen. Een los nummer kost 89 cent, behalve als je al abonnee bent.

Het Nieuwsblad iPhone-app kranten-appDe iPad-applicatie van het Belgische dagblad Het Nieuwsblad is vanaf vandaag ook voor de iPhone te downloaden. De update van de toepassing valt samen met Het Nieuwsblad voor Android en Windows 8. In de app kan je elke dag de krant lezen. De eerste uitgave kan je gratis binnenhalen na installatie. Daarna kan je een krant kopen voor (het nieuwe tarief van) 89 eurocent door de week en 1,79 euro voor de zaterdagkrant. De inhoud van Het Nieuwsblad is hetzelfde als de papieren variant.

Het Nieuwsblad bladeren iPhoneWie reeds een abonnement op Het Nieuwsblad van papier heeft, kan zonder extra kosten elk nummer in de applicatie downloaden. Qua opzet laat de de app zich prima vergelijken met die van andere kranten. Als je een krant hebt gekocht, komt die terecht in de Kiosk-app van Apple zelf en kan je virtueel bladeren door het nummer. Met veegbewegingen ga je van pagina naar pagina. Je kan inzoomen om een verhaal beter te lezen, met een dubbeltik open je een leesweergave die voor de iPhone geoptimaliseerd is. Een tik op het beeld laat je navigeren door de inhoud van de krant. In de instellingen kan je bepalen hoe lang de kranten bewaard blijven en welke regio-editie van de krant je voorkeur geniet.

Verwar Het Nieuwsblad niet met de in augustus uitgekomen nieuws-app Nieuwsblad.be, eveneens voor de iPhone. Die toepassing biedt het snelle online nieuws, terwijl Het Nieuwsblad zelf de volledige krant in handzaam formaat biedt. Overigens was er hiervoor al een kranten-app van Het Nieuwsblad, maar de uitgever Corelio verzoekt die eerst te verwijderen voordat je de nieuwe installeert, omdat het ervoor kan zorgen dat de nieuwe variant niet goed werkt.

Downloaden: Het Nieuwsblad (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 16:43
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.