Het Nederlandse Twibfy: Pinterest voor hippe mensen?

Het Nederlandse Twibfy voor iPhone en iPad doet denken aan Pinterest, maar kiest voor artistieke en kunstzinnige foto's en video's.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

twifbyDe Amsterdamse start-up Twibfy is begonnen als fraaie fotoverzamel-website, maar heeft sinds juli 2013 ook een gelijknamige app die lijkt op een artistieke versie van Pinterest. Denk daarbij aan fotografie, bijzondere spullen en gadgets, kunst en creatieve teksten, en niet: kattenplaatjes, cupcakes, trouwjurken en stappenplannen voor een wasbordje. Nu is Twibfy geüpdatet met ondersteuning voor video en een in-app browser, waarmee je de herkomst van foto’s en video’s kunt ontdekken. Daarnaast kun je voortaan inloggen via Facebook, e-mail en Google+, om op die manier collecties aan te leggen van bijzondere media die je tegenkomt.

Twibfy werkt met rijen foto’s en video’s, waar je op soepele wijze horizontaal doorheen kunt scrollen. De eerste drie rijen met foto’s zijn de populairste en nieuwste foto’s en content die door de redactie wordt geselecteerd, maar daaronder kun je rijen toevoegen van onderwerpen die je interesseren, zoals architectuur, technologie of landschappen. Je kunt ook foto’s en video’s zoeken op kleur, door er eentje uit een breed palet met tinten te kiezen.

twifbytwifby

Je kunt ook zelf foto’s toevoegen en een tag meegeven, zodat anderen deze kunnen bekijken als ze op dat specifieke onderwerp zoeken. Daarnaast is het mogelijk om mensen te volgen, afbeeldingen direct op Facebook te plaatsten en eigen collecties aan te leggen. Alles wat je in de app doet wordt gesynchroniseerd met de website, zodat je overal dezelfde collecties en rijen tot je beschikking hebt.

Al met al is Twibfy een fraaie app met inspirerende foto’s. De app doet niet veel meer of minder dan Pinterest, maar spreekt door de strakke interface, fijne bediening en bijzondere foto’s een andere doelgroep aan. De app richt zich duidelijk op ‘hippe’ mensen die houden van reizen, technologie, moderne kunst en unieke spullen, en dat lijkt goed te werken.

kleurenvideo

Die insteek wil overigens niet zeggen dat je dezelfde afbeeldingen niet op Pinterest kan vinden, maar wel dat je daar een stuk langer zal moeten zoeken. Door het aantal afbeeldingen dat je moet doorploegen duurt het daar simpelweg langer om iets naar jouw gading te vinden. Pinterest is voor de massa, en daardoor voelt niet iedereen zich er thuis. Sommige ontwikkelaars omzeilen dat probleem door een spin-off voor één bepaald onderwerp te maken, zoals bijvoorbeeld Peterest voor dierenplaatjes, maar Twibfy doet het door een duidelijke doelgroep te kiezen. Eén nadeel – naast de naam waar wij over struikelen: de applicatie is nog wat buggy, waardoor we er af en toe uit worden gegooid. Hopelijk verhelpen de ontwikkelaars dit probleem snel, want gezien de reacties in App Store loopt het nog geen storm, ondanks het feit dat de app goed in elkaar zit. En een doelgroep aantrekken is niet genoeg. Je moet ze ook behouden.

Downloaden: Twibfy (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2014, 14:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.