Help de NASA meteoren tellen via een iPhone-app

De NASA kan je hulp gebruiken! Door meteoren te tellen tijdens een meteorenregen kun je data verzamelen die de NASA vervolgens weer kan analyseren.

meteor counterIn de App Store is een gratis meteoren-app verkrijgbaar, waarmee je kunt meehelpen om meteoren te tellen. Zie je een meteorenregen, dan is het de bedoeling dat je je iPhone tevoorschijn pakt om ze vast te leggen. Je moet op een piano-achtige interface tappen, waarbij Meteor Counter meteen belangrijke gegevens vastlegt zoals tijd, lengte- en breedtegraad. De gegevens worden automatisch geüpload naar het Nasa-onderzoekscentrum, die ze verder analyseert. Via een nieuwsfeed en kalender blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond meteoren. Je kunt dan meteen zien wanneer de eerstvolgende meteorenregen wordt verwacht, zodat je iets te meten hebt.

meteoren-tellenDagelijks valt er 40 ton aan meteoroïden en andere ruimtedeeltjes de atmosfeer binnen, maar lichteffecten zijn alleen ‘s nachts te zien. Door wereldwijd een paar duizend mensen aan het werk te zetten met het tellen van de meteorieten, kan NASA een hoop meetgegevens verzamelen.

Downloaden: NASA Meteor Counter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2012, 15:29
Categorie Onderwijs
Onderwerpen heelal, nasa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.