Gratis ‘sms-mogelijkheid’ Viber komt in februari

De gratis VoIP-applicatie Viber wordt in februari uitgebreid met een sms-achtige berichtenservice, die eveneens gratis is in gebruik.

ViberViber krijgt in februari een uitbreiding waarmee het mogelijk wordt tekstberichten uit te wisselen. Deze dienst werd al aangekondigd bij de lancering van Viber, maar het was tot nu onduidelijk wanneer hij zou worden toegevoegd aan de bestaande VoIP-dienst. In een reactie op een artikel van AppAdvice laat de ontwikkelaar van Viber weten dat de update in februari komt.

Via de gratis dienst kun je sms’en naar contactpersonen die de app ook gebruiken. Het is te vergelijken met wat applicaties als Ping! en What’s App doen, maar dan geïntegreerd in een applicatie waar je ook mee kan bellen. Viber heeft zijn interface grotendeels gebaseerd op die van de telefoon-applicatie van de iPhone; het is dan ook te verwachten dat de tekstberichtendienst ook veel gaat lijken op de sms-app van Apple zelf.

Eerder deze week bracht Viber een update uit om kwaliteitsproblemen van de verbinding op te lossen. In maart moet de dienst ook beschikbaar komen voor Android, waardoor het aantal potentiële gebruikers in één klap flink toeneemt.

Viber kwam eerder danig onder vuur te liggen, maar na de recente update met een sterk verbeterde Privacy Policy lijkt de kou enigszins uit de lucht.

Downloaden: Viber (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2011, 21:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen sms, viber, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.