Gourmania: iPhone-game voor snelle lekkerbekken

Gourmania is een tijdgebaseerde game, waarin je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gasten in een restaurant moet bedienen en daarbij winst moet maken. Een extra moeilijkheid is dat je eerst op zoek moet naar de producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

gourmania iphoneOntwikkelaar Alawar heeft een game uitgebracht voor mensen die gek zijn op eten, carrière maken en nieuwe ontdekkingen. In Gourmania ben je een kok, die zich via 8 verschillende restaurants moet opwerken naar de top. In totaal zijn er 60 levels beschikbaar, waarbij alles om tijd draait. Het is een beetje te vergelijken met Diner Dash en soortgelijke games; je moet zorgen dat de klanten tevreden blijven en dat je winst maakt. De producten die je daarbij nodig hebt liggen niet voor het grijpen, maar je moet ze gaan zoeken: in de winkelrekken, op de vloer of achter de toonbank. Soms moet je daarbij wanhopig zoeken om op tijd een bestelling van een klant af te krijgen.


gourmaniaTijdens het spelen kun je bonussen verdienen, door bijvoorbeeld meerdere bestellingen tegelijk uit te voeren of bepaalde combinaties te maken. Het geld dat je verdient kun je gebruiken om nieuwe apparatuur te kopen, zodat je sneller en beter kookt. De bestellingen komen willekeurig binnen en kunnen rare combinaties bevatten, zoals pizza’s met sla. Kun je een bepaald product niet vinden, dan is er rechtsonder een hint-knop die je weer op weg helpt. Grafisch gezien ziet de game Gourmania er mooi uit, maar uiteindelijk is het een tijdmanagement-game zoals er zoveel zijn. Voor €0,79 is de schade niet zo groot als het uiteindelijk blijkt tegen te vallen, maar je kunt natuurlijk ook eerst de Lite-versie proberen. Touch Arcade maakte een review en vond het wel de moeite waard.

Downloaden: Gourmania (€0,79) en Gourmania Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 18:09
Categorie Games
Onderwerpen android, samsung, t-mobile
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.