Google+ krijgt update met fotofilters en verbeteringen communities

Het sociale netwerk Google+ is voorzien van kleurenfilters bij het fotobewerken, een warmer welkom voor nieuwe aanmeldingen en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Plus iPhone iPad vernieuwdGoogle’s sociale netwerk-app Google+ is voorzien van een grote update. Die voegt als grote nieuwe feature toe dat je foto’s kan bewerken als je ze plaatst. Je kunt nu kleurenfilters toepassen, maar foto’s ook roteren of bijsnijden. Maar er hebben nog meer veranderingen plaatsgevonden in de app. Zo kan je geplaatste berichten opnieuw delen met communities; Google+’s antwoord op de besloten Facebook Groepen. Ook geef je aan hoeveel berichten je wil zien in kringen en communities.

De mogelijkheden om communities te beheren zijn eveneens toegenomen in Google+ voor iPhone en iPad. In het Communities-menu zie je aan het cijfer bij een community meteen hoeveel ongelezen berichten je erin kan vinden. Als laatste toevoeging kan je vrienden en andere Google+-gebruikers nu ook uitnodigen om deel te nemen aan communities. Je moet nog wel actief naar de Communities-pagina gaan om het aantal ongelezen berichten te zien; in het hoofdmenu vind je hiervoor geen indicatie.

Google Plus fotofilter toevoegen iPhone Google Plus profielpagina vernieuwd

Twee onderdelen van Google+ voor iOS zijn opnieuw ontworpen, naast het bontgekleurde splashscreen: de profielpagina en het meldingenvak. Een profielpagina bestaat uit een coverfoto, profielfoto, omschrijving van iemand en in een balk de kringen waarin je die persoon hebt ondergebracht. Drie tabbladen leiden je overzichtelijk naar recent geplaatste berichten, een over-pagina en foto’s. Het andere onderdeel dat visueel onder handen is genomen, is het vak met meldingen. Dat tref je niet langer links onder het menu, maar rechts in een aparte balk. Het is een stuk overzichtelijker geworden.

De laatste verbetering van Google+ is met name handig voor nieuwe gebruikers: de aanmeldprocedure is voorzien van meer uitleg.

Downloaden: Google+ (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 19:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google plus, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.