GetGlue: incheckdienst voor films en series compleet vernieuwd

GetGlue, een incheckdienst voor films en series waar je naar kijkt, is na de laatste update voorzien van een compleet vernieuwd uiterlijk.

GetGlue 5.0 homeGetGlue biedt al lange tijd een manier om in te checken bij de series en films die je kijkt, en dat begon je aan de app te zien: de interface oogde inmiddels zo ouderwets dat de app zich niet kon meten met ‘algemenere’ incheckdiensten zoals Foursquare. Een probleem dat de nieuwste update dan toch eindelijk oplost. GetGlue is voorzien van een strak, platter uiterlijk dat deels goed aansluit op het binnenkort beschikbare iOS 7.

GetGlue DexterIn de nieuwe versie van GetGlue krijg je voortaan blokken met series te zien onder het blokje ‘Watch’. Hier staan series en films die op het moment op (Amerikaanse) televisie worden uitgezonden of door veel GetGlue-gebruikers worden bekeken. De knop ‘Feed’ toont een Facebook-achtig overzicht van alles waar je vrienden naar hebben gekeken.

De vernieuwde informatiepagina bij series toont een overzicht van afleveringen en een synopsis over de betreffende show. Het is vanaf hier ook mogelijk om series te kijken, maar hiervoor wordt gegrepen naar Amerikaanse streamingdiensten die hier niet beschikbaar zijn. Wellicht dat we hier wel wat aan hebben als Netflix in Nederland beschikbaar is.

GetGlue is in eerste instantie een incheckdienst die bijhoudt naar welke series en films je kijkt, maar na de update kun je de app ook gebruiken om nog niet gekeken series bij te houden. Zie je wat leuks staan in het overzicht, dan kun je hem toevoegen aan je Want to Watch-lijst. De app kreeg begin 2012 ook een nieuw uiterlijk, maar hierbij werden de traditionele iOS-balken behouden.

Downloaden: GetGlue (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 14:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp getglue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.