IMDb krijgt grote update: inchecken op films en series die je kijkt

De iPhone-app van IMDb.com is voorzien van de functie om in te checken op films en series, waarna je meteen deel kan nemen aan de fora over het programma. De app is inmiddels meer dan 40 miljoen keer gedownload.

IMDb Movies en series iPhone iPod touch iPadDe filmsite IMDb heeft zojuist bekendgemaakt dat haar app voor iOS en Android inmiddels 40 miljoen keer is gedownload. IMDb is op beide platformen ongeveer even vaak gedownload: zowel de iPhone als Android tellen ongeveer 20 miljoen app-downloads en IMDb’s mobiele site en apps werden gezamenlijk 150 miljoen keer bezocht. De app is al sinds 2009 voor de iPhone verkrijgbaar, maar ondanks dat en de indrukwekkende cijfers, neemt de app in een nieuwe update een functie over van het kleinere GetGlue.


Met ingang van de vandaag uitgebrachte versie 2.7, kan je inchecken om aan anderen te laten weten wat je kijkt. Het inchecken geeft je meteen toegang tot de discussiefora van IMDB.com, waar je kan meepraten over de mooiste momenten in de film, de acteerprestaties en foutjes die lezers ontdekt hebben. In aanvulling op de nieuwe functie, kan je bij series ook gemakkelijk door de afleveringen bladeren.

De database van IMDb laat zich in de iPhone-app ook van de volledigere kant zien vanaf versie 2.7. Zo kan je nu bij een film of serie zien waar het is opgenomen, en lees je informatie over de soundtrack ervan. Eveneens zie je aanverwante programma’s bij degene die je voor je open hebt staan. Je hoeft maar een plusje op een poster te drukken om hem toe te voegen aan je watchlist.

Downloaden: IMDb Movies & TV (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.