Garmin StreetPilot voor West-Europa op de iPhone verschenen

Garmin heeft eindelijk StreetPilot navigatiesoftware voor West-Europa uitgebracht. De navigatie is voorzien van 3D-gebouwen, fotorealistische splitsingen, flitspalen en nuttige plaatsen.

garmin streetpilotEr is bizar veel keuze uit navigatiesoftware voor de iPhone. Toch was er één wereldspeler die nog niet de sprong naar navigeren op de iPhone in Europa had gemaakt: Garmin. De Amerikaanse navigatiefabrikant had al wel iPhone-software voor de VS. Nu is er ook een soortgelijke app voor West-Europa. Garmin StreetPilot Western Europe heeft alle eigenschappen die je ook van de navigatiesystemen (PND’s) van Garmin kent. Je krijgt gratis flitspaalwaarschuwingen, een fotorealistische weergave van kruisingen en 3D-modellen van gebouwen en herkenningspunten. Via een optionele in-app aankoop kun je live 3D-verkeersinformatie, fotorealistische flitserinfo en prijsinformatie over brandstof aanschaffen.

garmin iphoneBij het opstarten van de app zie je de kenmerkende twee opties ‘Where to?’ en ‘View Map’. Met de eerste plan je een route, met de tweede kijk je wat er in de omgeving te doen is. Verkeersinformatie, extra’s, instellingen en het plannen van een alternatieve route zijn ook meteen vanuit dit startscherm te bereiken. Je krijgt gesproken aanwijzingen, inclusief het uitspreken van straatnamen. Nuttige plaatsen zoals tankstations zijn ook al standaard aanwezig, aangevuld met Google Lokaal Zoeken. Heb je een aanrijding, dan kun je met de ‘Where Am I?’-functie snel kijken waar je bent en je lengte- en breedtegraad doorgeven en zelfs doorgeven via Facebook of SMS. Zo zitten er nog meer kleine handigheidjes in, zoals een tripplanner met meerdere tussenstops, integratie met het adresboek, weersverwachting en een triplogboek die vastlegt waar je geweest bent.

garmin startschermEen nadeel: Garmin StreetPilot is niet zo geschikt voor de oudere iPhones, want Garmin garandeert dat de app alleen goed werkt op de iPhone 3GS en later. Wat kaarten betreft zijn 30 landen aanwezig inclusief eilanden zoals Martinique en Madeira. Flitspaalwaarschuwingen krijg je in 15 landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Vanwege de grootte is het verstandig om via iTunes op de desktop te downloaden: er staat 1,75 GB op je te wachten.

Downloaden: Garmin Western Europe (€59,99)
Tipgever: Rick

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 22:11
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.