Vliegtuig-gevechtssimulator F.A.S.T. levert een miljoen dollar op binnen zes weken

De vliegtuigsimulatie-game F.A.S.T. heeft in de eerste zes weken van zijn bestaan al meer dan een miljoen dollar opgeleverd voor de ontwikkelaar.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

F.A.S.T2Dat er soms veel geld te verdienen valt met het aanbieden van je iPhone applicatie in Apple’s App Store wisten we al. Eerder was er bijvoorbeeld het succesvolle verhaal van Steve Demeter, de ontwikkelaar van het populaire puzzelspel Trism. Hij wist binnen twee maanden meer dan 250.000 dollar te verdienen met zijn spel. Dat het geld nog sneller kan binnenstromen bewijst het succes van het vliegtuigsimulatiespel F.A.S.T. van ontwikkelaar SGN.

F.A.S.T. (Fleet Air Superiority Training) heeft in de eerste zes weken maar liefst een miljoen dollar opgebracht. SGN heeft in het begin eerst nog zitten stoeien met de prijs. De game was eerst 7,99 euro, later werd dit teruggebracht tot 4,99 euro en inmiddels is F.A.S.T. te koop voor 1,59 euro. F.A.S.T. brengt momenteel per dag meer dan 60.000 dollar op. CEO van SGN Shervin Pishevar vertelt in een interview op PocketGamer over het succes van F.A.S.T. en andere applicaties van SGN.

F.A.S.T. is een flight simulator voor de iPhone die al een aantal lovende recensies kreeg van onder andere PocketGamer. In F.A.S.T. bestuur je een gevechtsvliegtuig en moet je in onder meer in one-to-one gevechten je tegenstander uitschakelen door slim te vliegen en je wapens zoals raketten en artillerie op de ander af te sturen.

Het bijzondere aan F.A.S.T. zijn niet alleen de soepele 3D-graphics en intuïtieve besturing, maar vooral het feit dat je het wereldwijd via internet kunt spelen tegen iPhone-gebruikers die op dat moment ook het spel aan het spelen zijn. Ook kun je in de nieuwste versie tegen elkaar spelen via Bluetooth. In zogeheten dogfights moet je de tegenstander zien uit te schakelen. Je stijgt hierdoor in ranking waardoor je weer tegen moeilijkere tegenstanders geplaatst wordt. Ondertussen kun je verschillende trainingen volgen om je vlieg- en gevechtskills op te poetsen en missies spelen om nieuwe vliegtuigen te unlocken.

Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk onderstaand filmpje om zelf te kijken hoe de gameplay van F.A.S.T. eruit ziet:

F.A.S.T. Fleet Air Superiority Training is koop in de App Store en kost 1,59 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:49
Categorie Games
Onderwerp flightsimulator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.