Gameloft brengt piratenspel Backstab uit, Xperia krijgt de primeur

Gameloft komt in de zomer met Backstab, een piratenspel in een open wereld waarin je als gevangene van het Engelse leger zal vechten tegen soldaten. Het spel komt echter een maand eerder exclusief op de Sony Xperia Play uit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Backstab stadsgevechtIn de wereld van volwassen spelcomputers zag je een aantal jaar geleden dat er een strijd losbarstte tussen Sony en Microsoft die een game exclusief of als primeur voor hun systeem opkochten. Die gekkigheid is een beetje gesust, maar lijkt nu los te barsten op mobiele telefoons. Backstab, een nieuw en fraai uitziend piratenspel, verschijnt op de iPhone, maar eerst exclusief op de Sony Xperia Play. Gisteravond kon je in onze game-update al lezen over deze mysterieuze nieuwe game van Gameloft, inmiddels is er meer bekend.

Backstab valt pas een maand na de lancering op het Xperia Play-platform in onze knuistjes. Bijzonder voor een Gameloft-spel is dat Backstab niet direct leentjebuur lijkt te spelen bij een bekende franchise voor de grote spelcomputers, maar staaft op een origineel idee. De eerste beelden geven weg dat je als piraat veel zal vechten maar ook zwaardloos door een stad zal dwalen. Wel is de hoofdpersoon, geheel in stijl met de nieuwe gamestandaarden, kaal.

De speelbare piraat luistert naar de naam Henry Blake. Hij is beschuldigd van diefstal en verraad en wordt vastgehouden door het Engelse leger. Althans, dat zal in de eerste minuten van het spel waarschijnlijk het geval zijn. Gameloft belooft in ieder geval een ‘open spelwereld’ waarin je vrij kan bewegen.

Gameloft staat bekend om de over het algemeen aardig geslaagde afgeleiden van bestaande concepten naar de iPhone, iPad en andere draagbare systemen. In februari kwam Sacred Odyssey: Rise of Ayden van hun hand, een spel dat wel erg geïnspireerd leek door The Legend of Zelda. Ook dat had een open spelwereld.

Backstab zal ergens in de zomer uitkomen. Vermoedelijk net op de tijd voor de nieuwe Pirates of the Caribbean-film.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:29
Categorie Games
Onderwerp gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.