Game-update: Sonic & Sega All-Stars Racing, 1-Bit Ninja, D-Day Normandy en de Game van de Week

De Game-update zit boordevol lekkere games voor de iPhone en iPod touch deze vrijdag. We hebben Tiny Tower, Backstab, Sonic & Sega All-Stars Racing, 1-Bit Ninja, Sheeple Chase en D-Day Normandy.

GU VR Sonic en Sega All-Stars Racing iPhone headerHet is de laatste Game-update van de week en dat betekent dat een nieuw spel de eervolle vermelding van Game van de Week mag dragen. Een game die je blind kan kopen zonder spijt achteraf; dat is de insteek van de Game van de Week. Maar die van deze week… kost helemaal niks! Verder gaan we met een volle iPhone of iPod touch het weekeinde in: Sonic & Sega All-Stars Racing en 1-Bit Ninja zijn uitgekomen en D-Day Normandy en Sheeple Chase zijn leuk voor de casual speler.

Nieuw: Sega & Sonic All-Stars Racing

GU VR Sonic en Sega All-Stars RacingSonic was gisteren twintig jaar oud. En dan ga je lang mee hoor, als gamemascotte. Gisteren verscheen ook Sega & Sonic All-Stars Racing, een nieuw kartspel voor de iPhone en iPod touch en tevens een afgeleide van het spel dat vorig jaar op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam. Tien hoofdpersonen uit de Sonic-games, Shenmue, Billy Hatcher, Space Channel 5 en Super Monkey Ball zijn erin speelbaar. Sonic & Sega All-Stars Racing is via Bluetooth, lokale Wi-Fi en online via Game Center tegen maximaal drie anderen te spelen. Noemenswaardig is het slipmechanisme. Na een druk op de knop en het kantelen van de iPhone, slipt de coureur een bocht door in plaats van normaal te rijden. Doe dat succesvol en je krijgt een kortstondige turbo. Verder heb je eigenlijk alleen de knop voor het schieten van de power-ups nodig. Oh ja: wie jarig is trakteert, dus Sonic is tot morgen voor de introductieprijs van 1,59 euro te krijgen.
Downloaden: Sonic & Sega All-Stars Racing (tijdelijk €1,59)

Nieuw: 1-Bit Ninja

GU VR 1-Bit Ninja iPhone iPod touchOp dinsdag kondigden we de komst van 1-Bit Ninja reeds aan en nu is het platformspel verkrijgbaar. Het staat als een paal boven water dat de maker het liever Super Mario Gameboy Revival of iets in die trant had genoemd. In de gameplay doet het daar namelijk erg aan denken. Je springt op tegenstanders die verdacht veel lijken op Koopa’s en als je in een vlaggenstok springt, eindigt een van de 100 levels. Je springt als zwart bepixeld mannetje over zwarte bepixelde omgevingen tegen achtergronden die niet zwartbepixeld zijn en daarom zijn de achtergronden van de voorgrond te onderscheiden. Het spel is uitgevoerd in 2.5D. Met een swipe-beweging verander je camerahoek en zo kan je eigenlijk zelf bepalen hoe lastig 1-Bit Ninja speelt. Maar dat is nog niet eens het meest bijzondere. Je kan namelijk maar één kant op lopen, totdat je een object tegenkomt dat je de andere kant op stuurt. Het springen zelf kan lastig genoeg zijn om de platformpuristen desondanks toch te plezieren.
Downloaden: 1-Bit Ninja (€0,79)

Racen tegen varkens: Sheeple Chase

GU VR Sheeple Chase iPhone iPod touchPrachtig mooi, zou een Noord-Nederlandse boer knauwen als hij zijn varkens ineens met de schapen van de buurman in een race verwikkeld zou zien raken. Vermoeden we. Want verzin het maar eens. In Sheeple Chase (Lite) zoef je als bèèh tegen drie knorren van boven naar onder en moet je als eerste finishen voor een zo gewilde drie appel-waardering. De parcoursen spelen zich af op de boerderij, in modderplassen en op de Noordpool – waarom ook niet – en liggen bezaaid met objecten waar je beter niet tegenaan kan scheuren. Daar tegenover staan weer de regenbogen die soms wat moeilijk te bereiken zijn, maar een aangename versnelling en mogelijke voorsprong in ruil bieden. Sheeple Chase was al wat langer uit, maar we ontdekken door de net uitgebrachte gratis demo pas hoe leuk het is om met een wolkje wol te racen.
Downloaden: Sheeple Chase Lite (gratis)

Nieuw en gratis: D-Day Normandy

GU VR D-Day Normandy iPhone iPod touchVaak zijn highscore-spelletjes op de iPhone onschuldig. Moet je zover mogelijk over platformen springen of speel je een vogeltje dat graag wil vliegen maar dat niet kan. D-Day Normandy is van een iets andere orde en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In verschillende gebieden moet je zover mogelijk komen terwijl je linie na linie tegenstanders omlegt door goed te richten en te schieten. Je bekijkt het spelletje vanuit top-down perspectief en soms gaat de camera iets te langzaam vooruit voor de actie, maar over het algemeen betekent dat genoeg overzicht om behoorlijk ver te komen. Net als in Tiny Wings heb je in D-Day Normandy missies gekoppeld aan elke highscore-jacht. Die geven je natuurlijk geen nieuw nest hier, maar wel een hogere rang. Voor wie een vrolijk vliegend vriendje veel te lief is.
Downloaden: D-Day Normandy (gratis)

Game van de Week: Tiny Tower

iPC Game van de WeekEr waren twee kanshebbers voor de Game van de Week die beide gisteren uitkwamen. Backstab is een innemend, groot en verhalend actiespel met fraai kleurgebruik en veel afwisseling in missies. Tegelijk wordt het ook getergd door tenenkrommend acteerwerk, een soms beroerde cameravoering en blijven personages – inclusief jezelf – soms vastzitten in de omgeving. Het is een beetje die luiheid waar we uitgever Gameloft wel vaker op betrapt hebben. Gewoon een kwestie van een spel te weinig testen en te snel uitbrengen. Nee, de Game van de Week is Tiny Tower geworden. Het micromanagementspel waarin je een flat bouwt en het werk van diens bewoners reguleert is vanaf het allereerste moment verslavend. Het heeft een aandoenlijke retro-stijl en er is altijd genoeg te doen. Het zit vol leuke dingetjes ook. Zo bestuur je zelf de lift van om poppetjes naar binnen te brengen. Heerlijk is de optie Bitbook, een pixelige kloon van Facebook waarop de bewoners hun zegje doen en typische social media-sneren en reacties geven. ‘Iemand blijft me maar volgen, of misschien woont ie hier.’ We kunnen nog veel woorden aan Tiny Tower besteden, maar speel het gewoon. Nu.
Downloaden: Tiny Tower (gratis)

De Game-update is er elke dag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 18:46
Categorie Games
Onderwerpen backstab, gvdw, iculture speelt, ninja, racegame, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.