Game-update: Mr. Ninja, Plump, Astro Boy en de Game van de Week

Pixels die afstuderen hebben een duwtje in de juiste rug nodig en die kun je geven in de Game van de Week voor de iPhone en iPod touch. Behalve Pocket Academy ook Astro Boy, Mr. Ninja en Plump.

GU VR Mr Ninja iPhone headerBREKEND: We hebben vandaag voor het eerst in de week niet al teveel omgekeken naar onze pixeltoren met pixelinwoners en pixelwerkzaamheden. Niet dat we Tiny Tower de rug toekeren, maar de Game van de Week van vorige week heeft er serieuze concurrentie bij gekregen. Voor wie helemaal niets van managementspelletjes moet hebben, zijn er ook nog drie aanstekelijke games gratis voor de iPhone en iPod touch vandaag.

Vandaag gratis: Plump

GU VR Plump iPhone iPod touchIn het gratis en pas uitgebrachte Plump loods je een balletje door een doolhof. Ondertussen moet je snoep snaaien om de hoogst haalbare score van drie sterren te halen. Gaaaap! Al honderd keer gezien, next! Nou, niet helemaal. Plump doet het namelijk totaal anders. In dit spel bestuur je niet het balletje, maar de omgeving. Die bestuur je door met je vinger over het scherm te draaien. Het level beweegt vanzelf mee. Zo kiepert en kukelt de bal alle hoeken en gaten in en ga je op zoek naar het snoep, de buis die als einde van het level fungeert en ontwijk je de stekels en de steeds talrijkere gevaren. Het spelletje telt 32 levels en daar hoef je niet al te lang mee bezig te zijn, gezien de zachte moeilijkheidsgraad van het spel. De volgende levels komen er echter alweer aan, zegt ontwikkelaar Cris Bartel. We zouden plumpverloren zijn zonder.
Downloaden: Plump (gratis)

Vandaag gratis: Astro Boy Tap Tap Rush

GU VR Astro Boy iPhone iPod touchHet meest blootvriendelijke gamepersonage is in de aanbieding vandaag op de iPhone. Astro Boy is halfnaakt en draagt alleen laarzen en een onderbroek. Een onderbroek overigens, waar bij een druk op de knop een mitrailleur uit verschijnt waarna de robotjongen met zijn kont zwaait, met een verve waarop Shin Chan alleen maar jaloers kan zijn. Gelukkig heeft Astro Boy ook een paar vaardigheden die hem wél gamepersonagewaardig maken. Zo kan hij een stukje zweven door raket-aangevoerde laarzen, zijn er verschillende speciale aanvallen voorhanden en zijn zware te verplaatsen objecten geen probleem. Na een onnodig lange introductie met veel tekst en een kleine periode van gewenning vanwege de gevoelige besturing, ontpopt Astro Boy zich tot een aardige platformer met veel actie en hier en daar een ‘puzzel’. Alleen de titel Tap Tap Rush, die een muziekspel impliceert, blijft één groot raadsel.
Downloaden: Astroboy Tap Tap Rush (vandaag gratis)

Vandaag gratis: Mr. Ninja

GU VR Mr Ninja iPhone iPod touchWe hoeven je niet te vertellen dat een spel met één knop als totale besturing verslavend kan zijn, want dat heb je zelf allang ontdekt met Tiny Wings. Het vandaag gratis Mr. Ninja heeft zeker niet het knuffelbare van het vogeltje dat wil vliegen, maar speelt zeker zo lekker weg. Het is eenvoudig. Mr. Ninja springt van draaischijf naar draaischijf. Tussen die draaiende schijven liggen sporen met tegenstanders en het is de bedoeling zo los te laten dat je die tegenstanders in je sprong aan gort rijgt. Je bent game-over als je een keer verkeerd timet bij het afspringen en in het niets terecht komt. Dat is het! Omdat de visuele stijl van Mr. Ninja ook nog eens oranje met zwart is, is het meest complexe gedeelte van het spel het hoofdmenu. Serieus. Oppakken als je naarstig op zoek bent naar een volgende Doodle Jump of Tiny Wings-ervaring.
Downloaden: Mr. Ninja (vandaag gratis)

https://youtube.com/watch?v=XjTsWYKnGbo

Game van de Week: Pocket Academy

iPC Game van de WeekEr is iets met een reguleren van de levens van pixels. Vorige week ontdekten we dat het fantastisch is om pixelmannetjes en -vrouwtjes aan een woning en een baan te helpen, nu nemen we onze verantwoording voor de opleiding van blokkerige studenten. Pocket Academy ziet er niet zo fraai uit als Tiny Tower. Haar pixels lijken soms een beetje uitgesmeerd en steken dan maar raar af tegen de achtergrond. Maar qua gameplay weet dit managementspelletje van wanten. Het smeert je alle taken aan die om de hoek komen kijken bij het runnen van een school. Je hebt controle over de faciliteiten van het gymteam, de prestaties van de afstuderenden en de excursies waarmee je de meest intelligente klas beloont, om eens wat te noemen. Pocket Academy doet in de overdreven zonnige en vrolijke sfeer weinig denken aan de nare kanten van het scholierenbestaan en dat maakt het spel buitengewoon heerlijk tijdverdrijf. What’s next, een verslavend spel waarin we onze pixelpoppetjes van schone luiers voorzien?
Downloaden: Pocket Academy (€2,39)

Koning, keizer, admiraal, de Game-update lezen ze allemaal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 18:26
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, ninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.