Het Laatste Nieuws HD nu op de iPad

Het Laatste Nieuws HD is een app waarmee je de Belgische krant HLN op je iPad kunt lezen. De app bevat 10 gratis kranten, dankzij sponsor Peugeot. Ook kun je een abonnement nemen om de krant elke dag te kunnen lezen.

het laatste nieuwsDe Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) is vanaf nu ook op de iPad te lezen. De grootste krant van Vlaanderen is als gratis app verkrijgbaar en bevat 10 gratis kranten, dankzij sponsor Peugeot. Daarna moet je betalen voor de krant: een los nummer kost €0,79 en voor de weekendkrant met alle extra’s betaal je €1,59. Je kunt ook een abonnement nemen van €19,99 per maand, €54,99 per kwartaal of €99,99 per halfjaar. Een jaarabonnement kost €189,99.

Deze abonnementen betaal je via je iTunesaccount. De kiosk toont de krant van vandaag en kranten die afgelopen week zijn uitgekomen. Je kunt de krant lezen in de oorspronkelijke opmaak, dus in krantenstijl. Daarbij kun je inzoomen op artikelen, foto’s en advertenties. Ook kun je snel door de krant bladeren door de paginastrip onderaan de pagina te gebruiken. De app is uitgebracht door De Persgroep, die al meer soortgelijke apps heeft uitgebracht.

het laatste nieuws ipadSoortgelijke apps zijn in de App Store te vinden van AD, Trouw, De Volkskrant en Het Parool en de Belgische uitgaven De Morgen, De Tijd en L’Echo. Ook bij die apps kun je een abonnement afsluiten of een los nummer kopen. Mensen die al een abonnement op de papieren uitgave hebben kunnen op de iPad-editie ook gewoon blijven doorlezen. Je kunt naar keuze één of alle regionale edities van Het Laatste Nieuws downloaden voor de prijs van één krant. In de app stel je in welke regionale editie jouw voorkeur heeft. Daarnaast kun je ook alle andere regionale edities blijven downloaden.

Heb je een zwak of traag internetsignaal, dan kun je de krant ook downloaden in een light-versie, zodat je alleen de teksten te zien krijgt. Later kun je alsnog upgraden (zonder extra kosten) naar de volledige versie met afbeeldingen, als je toegang hebt tot een beter internetsignaal. Deze light-versie is ook handig om te gebruiken als je in het buitenland bent en niet teveel data wilt verstoken.

Downloaden: Het Laatste Nieuws HD (gratis, eerste 10 kranten gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 17:41
Categorieën Belgische apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.