Game-update: Final Fantasy Tactics, Need for Speed Shift Unleashed 2, Emberwind en Velocispider Zero

Cut the Rope Experiments is vandaag uitgekomen op de iPhone en iPod touch, maar er zijn meer grote releases: Final Fantasy Tactics en Need for Speed SHIFT 2 Unleased staan ook in de App Store.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Emberwind headerAls het op games aankomt op de iPhone of iPod touch vandaag, zal je de knoop moeten doorhakken. Letterlijk in het eerder vandaag besproken Cut the Rope Experiments, maar figuurlijk als je het vervolg van één van de populairste iPhone-games laat liggen. Met Final Fantasy Tactics en Need for Speed SHIFT 2 Unleashed zijn er twee grote namen bijgekomen in de App Store, maar ze zijn beide niet echt even goed.

Net nieuw: SHIFT 2 Unleashed

GU DO SHIFT 2 Unleashed iPhone iPod touchMisschien was de Need for Speed-naam wel te lang om in de titel te passen, maar hoe dan is het nieuwste deel uit de telg op de iPhone en iPod touch verschenen en heet het SHIFT 2 Unleashed. Je koopt hem ter introductie voor de helft van het geld en vermoedelijk met gehoorbeschadiging op de koop toe, want je kan SHIFT 2 maar beter zonder geluid aan spelen. Net als zijn grote console-broers klinkt het motorgeluid van Shift 2 ontzettend schel. Het geeft een gevoel van snelheid, dat beslist, maar wat is het een rotgeluid. Ook rottig is dat je een apart account moet aanmaken om de highscores op te slaan en die te vergelijken met vrienden. EA dringt haar nieuwe sociale gamesnetwerk Origin aan je op, maar vergeet er een online multiplayer tegenover te zetten. Verder zijn er drie nieuwe circuits ten opzichte van het vorige deel bijgekomen (en wordt de rest dus hergebruikt) en ja, ook dat vinden we een tikkeltje karig. Aan de 40 te behalen evenementen schort dan weer weinig en liefhebbers kunnen het uiterlijk van hun schelle vierwieler aanpassen, maar eigenlijk is SHIFT 2 meer van hetzelfde en gewoon niet bijzonder goed. Als we een oordeel kunnen uitschreeuwen boven de takkeherrie: er is een reden dat het spel nu al zo goedkoop is.
Downloaden: SHIFT 2 Unleashed (€2,39)

Nieuw en goed: Emberwind

GU DO Emberwind iPhone iPod touchNa de afgelopen maanden weer heel wat slappe aftreksels van bekende en geoliede platforumformules gezien te hebben op de iPhone, is er met Emberwind eindelijk weer wat frisse euh… wind… in het ren- en springgenre op de iPhone geblazen. Als goblin neem je het op tegen andere stereotype fantasieschepsels zoals bijvoorbeeld een herhaaldelijk terugkerende laserstraal-schietende dood. Stugge vijanden belagen je, kometenregens bestormen je en de sfeer neemt je mee. Emberwind ziet er heerlijk gedetailleerd uit en gebruikt mooie diepe kleuren. Zonder mokken is het een van de leukere platformers op de iPhone en iPod touch. Dat je hier en daar tegen een aardige geheime ruimte oploopt, staat daarbij niet bepaald in de weg. We geven het de Emberwind in de zeilen. En schuilen voorts vanwege die slechte woordgrap.
Downloaden: Emberwind (€0,79)

Nieuw en gratis: Velocispider Zero

GU DO Velocispider Lite iPhone iPod touchSoms gaan hardcore en casual verrassend hand in hand. Spreekt een spel fanatieke gamers van het eerste uur aan, maar steekt het tegelijk zo eenvoudig in elkaar, dat iedereen het kan oppakken. Dat schreven we op 1 juni dit jaar, toen Velocispider uitkwam. En dat vinden we nog steeds, nu de demo is verschenen. Je speelt een kruising tussen een dinosaurus, robot en een spin (!) en moet drie eieren bewaken tegen een invasie van pixelmonsters in de raarste vormen en maten. Ze schieten, duiken op je af en nemen formaties aan. Word je drie keer geraakt, dan mag je je highscore in Game Center gedag zeggen en opnieuw proberen. Audiovisueel grijpt Velocispider terug naar arcadekasten in de jaren negentig, maar qua besturing is het zo simpel als het maar kan. Je hoeft enkel de iPhone of iPad te kantelen om aanvallen te ontwijken en power-ups te snaaien. Schieten gaat automatisch. Proberen deze handel.
Downloaden: Velocispider Zero (gratis)

Trailer van de Dag: Final Fantasy Tactics

We wisten al heel lang dat ie eraan zat te komen voor de iPhone en iPod touch, maar nu is Final Fantasy Tactics: The War of the Lions dan eindelijk uitgekomen. Het is een remake van het PlayStation-origineel uit 1997 en werd tien jaar later nog eens gepoort naar een versie voor de PlayStation Portable. Die laatste stond aan de basis voor de iPhone-versie. De omvang van het spel, 457 MB, laat al zien dat de Japanse ontwikkelaar Square-Enix haar hand niet heeft omgedraaid voor de filmpjes in het spel. Gameplaygewijs kan je Tactics zien als een soort schaak waarbij behalve de aanvallen van de personages ook hun posities van belang zijn. In tekstmenu’s kun je bovendien speciale krachten en acties inzetten. Die laten zich wel wat moeilijk aanklikken echter. De tekst voelt net een tikkeltje te klein voor de iPhone en de actie vertraagt af en toe, maar daar staat een fijne dosis diepgang tegenover. Een spel voor de speler die er uren voor wil opgeven, om strategieën onder de knie te krijgen en om vele missies opnieuw en opnieuw te spelen. Een klassieker in het genre van beurt-gebaseerde rollenspellen. Let wel: ondanks de hoge prijs is Tactics niét geoptimaliseerd voor de iPad. Daarvoor mag je later dit jaar het spel opnieuw kopen.
Downloaden: Final Fantasy Tactics: The War of the Lions (€12,99)

Grote namen, kleine namen: Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 18:25
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, game, iculture speelt, need for speed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.