Game-update: Dead Escape, The First Attempt, Paper Train HD, Dog Pile en Snake alsof het 1997 is

In de eerste Game-update van de week aandacht voor een aloude klassieker. Het was de Angry Birds van 1997: Snake! Daar tegenover de technische vooruitgang die de Unreal Engine voor de iPhone heet. The First Attempt is na Dream:scape het volgende spel dat er gebruik van gaat maken. Verder in deze aflevering: het horrorspel Dead […]

GU MA Snake voor iPhone en iPod touch hoofdplaatIn de eerste Game-update van de week aandacht voor een aloude klassieker. Het was de Angry Birds van 1997: Snake! Daar tegenover de technische vooruitgang die de Unreal Engine voor de iPhone heet. The First Attempt is na Dream:scape het volgende spel dat er gebruik van gaat maken. Verder in deze aflevering: het horrorspel Dead Space en het vrolijke Dog Pile.

The First Attempt: actiegame met Unreal Engine

GU MA The First Attempt voor iPhone en iPadDe Unreal Engine begint langzaam maar zeker door te dringen tot de iPhone en iPad. De Turkse ontwikkelaar WISH gebruikt de spelmotor voor een nieuwe game die ten dele uit te doeken wordt gedaan in een teaser. In The First Attempt speel je een soldaat en er zal flink geschoten worden vanuit topdown-perspectief. Levels spelen zich af in een bosrijke omgeving, een mijn-achtige omgeving en er is ook een verlaten stedelijk gebied die doet denken aan de slechte wijken van Amerikaanse steden. Volgens de trailer komt het spel nog deze maand uit en eerlijk is eerlijk: het belooft niet veel goeds dat we nog geen actie gezien hebben. Eens zien hoe lang het toepassen van de Unreal Engine op de iPhone nog nieuwswaardig is…

Horrorgame Dead Escape aangekondigd

GU MA Dead Escape voor iPhone en iPod touchEen eerbetoon aan B-horrorfilms uit de jaren ’80 en ’90, zegt ontwikkelaar Wabo Studios over haar nieuwe iPhone-horrorspel Dead Escape. Het lijkt daarnaast toch zeker ook een hommage aan horrorgames van een paar jaar geleden te zijn, denken we. Dead Escape speelt zich af in een uitgeroeid dorpje waarin je aan de stok krijgt met zombies. Samen met wat computergestuurde handlangers bewapen je je tegen de uitbraak. Op de eerste screenshots die Wabo heeft vrijgegeven, lijkt de nadruk te liggen op het sparen van nuttige objecten. Die zal je ongetwijfeld moeten inzetten om menig puzzel op te lossen. Het zal ons niet verbazen als de uiteindelijke nadruk toch op actie ligt: eerder al kwam de ontwikkelaar met The Crimsons. Wanneer Dead Escape uitkomt, is nog niet bekend.

Snake ’97, dát is pas retro

GU MA Snake 97 voor iPhone en iPod touch8-bit retrogames zijn voor watjes. De echte nostalgist speelt een spel uit de tijd van gifgroene schermpjes, telbare pixels en onmogelijk harde knoppen op een game mee te spelen. Snake ’97 van de Nederlander Willem Middelkoop reïncarneert het Nokia 3210– en 3310-tijdperk, waarin je in geen Nederlandse bus of trein kon zitten zonder iemand Snake te zien spelen. Het scherm is voor het grootste gedeelte gevuld door het plastic van een Nokia(-achtige) telefoon en dus vindt Snake zelf plaats op een scherm van enkele pixels breed en hoog. Inhoudelijk is het concept van Snake met geen vinger aangeraakt. Een Italiaans videoverslag toont de game in al haar… euh… glorie. Voor de liefhebber.
Downloaden: Snake ’97 (€0,79)

Vandaag gratis: Paper Train HD

GU MA Paper Train HD voor iPhone en iPadPaper Train HD is een vanuit top-down perspectief bekeken spelletje, waarin je treinen langs elkaar moet laten rijden over elkaar kruisende sporen. Het is nu tijdelijk voor niets uit de App Store te downloaden. Soms kan je treinen stilzetten, een andere keer moet je een wissel omzetten om een trein niet te laten botsen. Er zijn vier niveau’s waarin het verschil oploopt van kinderlijk eenvoudig naar praktisch onmogelijk. Paper Train HD bevat momenteel 45 levels. Er is ook een walktrough beschikbaar voor de eerste zeven klassieke levels op het hoogste snelheidsniveau. Het spel ziet eruit als een schets, heeft ontspannen achtergrondmuziek en biedt genoeg uitdaging voor een middag of avondje.
Downloaden: Paper Train HD (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Dog Pile<

Denk match-3 in combinatie met Peggle en je krijgt Dog Pile. Onderaan het scherm ligt een stapel honden, bovenin kun je gelijkgekleurde op de stapel gooien om ze weg te werken. Dat moet je doen voordat de tijd verloopt, maar het is niet het hoofddoel. Dát is het zoveel mogelijk punten halen in de flipperkast daartussen, met planken, bellen en andere obstakels. Je kan de ronde honden nog bijsturen door de iPhone te kantelen. Dog Pile is er in een gratis en betaalde versie die beiden 18 helaas maar levels bieden. Bij de gratis versie krijg je 50 bonusbotten op honden mee op te leuken en is er reclame in beeld. Dat laatste maakte het spel op onze iPhone 3Gs erg traag. De betaalde versie is sneller en geeft 250 bonusbotten. Meer levels komen eraan.
Downloaden: Dog Pile (€0,79)
Downloaden: Dog Pile Free (gratis)

Ga naar het overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2011, 18:08
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, snake

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.