Game-update: Alien Raid, Spooky Hoofs, Bouncy Bug en level-editor voor Trainyard

Vandaag in de Game-update opnieuw de beste games voor de iPhone en iPod touch: Spooky Hoofs, Trainyard krijgt een level-editor, Bouncy Bug en het Plants vs Zombies-achtige Alien Raid.

GU DI Bouncy Bug iPhone iPod touchDankzij vrolijke succesgames als Angry Birds en Cut the Rope, zien veel iPhone-games er schattig uit om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Games die daar vanaf wijken, vallen daardoor extra op. Spooky Hoofs is een bijzonder fraai uitgewerkt eindeloos renspel met een visuele stijl die een groot commercieel succes vast in de weg staat – maar gelukkig zijn er ook nog gameontwikkelaars die daar hun hand niet voor omdraaien.

Hongerig fruitvliegje: Bouncy Bug

GU DI Bouncy Bug iPhone iPod touchBumpy Road mag dan van zichzelf een matig spelletje zijn, het heeft wel een nieuwe manier van besturen op de iPhone en iPod touch groot gemaakt: het aansturen van de ondergrond. Ook in Bouncy Bug moet je de zwarte randen van een level swipen zodat ze tijdelijk uitsteken en je het fruitvliegje opvangt. Zo stuitert hij vanzelf nog eens richting het fruit waar de levels vol van liggen. In een race tegen de tijd zijn bubbels die je versnellen, draaikolken die je van richting veranderen en telepoorten je grootste vrienden én vijanden. Na vijftig levels en het vrijspelen van de sidekick Larry zit het avontuur van Clyde erop, maar die levels kunnen bij jou heel anders zijn dan bij een vriend. De vorm en de kleur van de achtergrond worden namelijk ter plekke bedacht door het spel. Bouncy Bug loopt over van de zoetheid en we vermoeden dat het wel enig succes tegemoet kan zien. Maar nu: waar hebben we de muziek uit de trailer toch eerder gehoord?
Downloaden: Bouncy Bug (€0,79)

Level-editor voor Trainyard

GU DI Trainyard iPhone iPod touchEen nieuwtje dat we (toegegeven, Sander) iets te lang hebben laten liggen is het feit dat Trainyard is voorzien van een grote update die een level-editor op het intrigerende puzzelspel loslaat. In Trainyard moet je rails aanleggen die van het begin- naar het eindpunt lopen, inclusief verschillende sporen en kruisingen. Het begint nog overzichtelijk, maar als je in latere levels treinen over elkaars spoor laat gaan om de kleuren van de treinen te mengen, dan kan je concentratie maar beter present zijn. Met de level-editor kunnen spelers hun uitdagingen maken en delen en komt er potentieel geen eind meer aan het aantal hersenkrakers dat je opwacht. Nu kun je de prestaties eindelijk ook vereeuwigen doormiddel van achievements en de bijbehorende Game Center-ondersteuning. De updates voor Trainyard en de gratis variant Tranyard Express (zonder level-editor) kwamen al op 1 september uit en de betaalde versie heeft sindsdien 42 waarderingen in de App Store gekregen, waarvan 40 recensenten de volle score aan de trein- en breintester toekennen.
Downloaden: Trainyard (€0,79)
Downloaden: Trainyard Express (gratis)

Alien Raid is een shooting defense game

GU DI Alien Raid iPhone iPod touchDenk Plants vs Zombies met een handmatig schietmechanisme en je hebt Alien Raid. De makers noemen het een shooting defense game en dat houdt in dat je drie kanonnetjes hebt aan de linker kant van het scherm, die je kan laten afgaan door een lijntje te swipen naar de tegenstander. Hoe langer de swipe, hoe verder je schiet. Na het eerste level komen de vijanden, te identificeren als onder andere blauwe blobjes en marshmellows met voetjes, al op je afgelopen moet je dus het hoofd koel houden en het vizier op scherp. Misschieten kan je dood betekenen, maar daar zijn in de gloednieuwe gratis versie natuurlijk wel wat betaalde downloads op verzonnen. De al eerder uitgebrachte betaalde versie van Alien Raid dringt geen power-ups op en is daardoor prettiger in de omgang. Het arsenaal aan levels is verkrijgbaar in een stand voor beginners en gevorderden en het spelletje komt gratis met een nare en tegelijk kloeke extra: verslavingsgevaar.
Downloaden: Alien Raid (€0,79)
Downloaden: Alien Raid Free (gratis)

Trailer van de Dag: Spooky Hoofs

Mocht je het nog niet opgevallen zijn, dan bij deze: games op de iPhone en iPod touch zijn bijna altijd schattig. Lachende balletjes rollen de vermoorde onschuld van zich af, zombies hebben piepkleine lichaampjes onder hun knalgroene koppen en dan zijn er nog boze vogels die stiekem vreugdekreten uitslaan als ze weggeschoten worden. Knuffelbaarheid is schering en inslag onder onze touchscreen-minnende knuisten. Dames en heren: Spooky Hoofs. Een ren-zo-ver-als-je-kunt game met een paardenkoets bij maanlicht. Met een knop om met een zweep te slaan, naast een springknop. Met drie soorten magie die je tijdelijke voordelen geven. En met een groot leger aan demonen die je overvalt tijdens de koetsrit. Om de zoveel tijd worden zelfs verschillende eindbazen aan je voorgeschoteld die gedood moeten worden. Gewoon tijdens het rijden. Een aanrader voor degenen die de missies van Jetpack Joyride al gehaald hebben of gewoon toe zijn aan iets duisters.
Downloaden: Spooky Hoofs (€0,79)

Ook vandaag staat hier een verwijzing naar andere Game-updates.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, plants vs zombies, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.