Game-update: Air Penguin, Bumpy Road en een geweldig paascadeau

In de eerste aflevering van Games vandaag de volgende games voor de iPhone en iPod touch: Air Penguin, Beyond Ynth, Harbor Master FREE en Bumpy Road.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GV icoon Bumpy RoadVanaf vandaag vind je elke werkdag na 20:00 uur het laatste gamenieuws in de Game-update. We voerden de rubriek al langer, maar op onregelmatige basis. Veel gamenieuws voor de iPhone en iPod touch bleef links liggen en dat is zonde, want veel spellen zijn de moeite waard zonder dat iemand ze ooit opmerkt. De Game-update bundelt vanaf nu dagelijks het gamenieuws, belangrijke updates, aanbiedingen en een trailer van de dag. Vandaag: een nieuwe verkooptopper, een gratis paascadeau en een spel waarin je de ondergrond bestuurt.

Air Penguin is een nieuwe megahit

GV Air Penguin voor iPhoneEr zijn niet veel spellen die meteen hoog in de lijst van best verkochte apps staan zonder dat er uitgebreide commotie aan vooraf gaat. Van Air Penguin is zelfs geen gratis probeerversie, maar de game staat op moment van schrijven wel stevig op de derde plek in de Top 300 best verkochte apps. Nét achter Angry Birds Rio. In Air Penguin speel je een pinguïn wiens ijslandschap de zee in is gedoken. Nu moet hij zover mogelijk van schots naar schots springen. Dat doe je door de iPhone vooruit en zijwaarts te tilten. Onderweg stap je op schildpadden, glijd je op hellingen en moet je vooral niet op gebroken ijsschotsen springen. Er zit een Survival modus in en er zijn maar liefst honderd levels voorhanden. Binnenkort een recensie op iPhoneclub.
Downloaden: Air Penguin (€0,79)

Update voor Harbor Master FREE: terugspoelen

GV Harbor MasterDe originele versie van €1,59 was al even verbeterd, maar nu is ook de gratis probeervariant Harbor Master FREE onder handen genomen. In het spel dat erg op Flight Control lijkt, stuur je bootjes naar een gelijkgekleurde haven door lijntjes te trekken. Als er boten botsen, is het spel afgelopen. Of wás het spel afgelopen eigenlijk, want sinds de update is er een terugspoel-functie in Harbor Master waardoor je het ongeluk misschien nog kan omzeilen. Je hebt er standaard maar één, maar kan meer rewinds vergaren door goed te spelen. Nieuw is ook de ondersteuning voor Game Center. Dat vertaalt zich naar 3 leaderboards om highscores op te zetten en 15 achievements.
Downloaden: Harbor Master FREE (gratis)

Geweldig gratis paascadeau: Beyond Ynth

GV Beyond YnthIn Beyond Ynth kruipt de speler in de huid van een ijzersterk insect dat allerlei objecten kan verplaatsen terwijl hij erin zit. Maar uit de objecten waar je inkruipt, moet je ook weer ontsnappen. Ynth ziet eruit als een platformer en wordt bekeken vanaf een zij-aanzicht, maar het is eigenlijk een uitgebreide puzzelgame met maar liefst tachtig vakkundig ontworpen levels. De uitdaging wordt steeds groter: in de objecten verschijnen lavaballen, ijsblokken en andere gevaren. Beyond Ynth is nu tijdelijk voor noppes te downloaden uit de App Store op de iPad. Paascadeau’tje van ontwikkelaar FDG. Het is een kleurrijk, vrolijk, uitgebreid en prikkelend spel en dat zie je terug in de beoordelingen op iTunes. Daar krijgt het gemiddeld 4,5 ster na 19 waarderingen. Een aanrader.
Downloaden: Beyond Ynth (tijdelijk gratis)

Trailer van de dag: Bumpy Road

Elke Game-update sluiten we af met een Trailer van de dag. In de eerste editie is de eer aan Bumpy Road, een lieflijk spelletje waarin je een echtpaar zover mogelijk moet laten rijden in hun autootje. Het bijzondere is dat je niet de auto, maar de weg bestuurt. Komt de audiovisuele stijl je bekend voor? Dan heb je ongetwijfeld Ilomilo gespeeld. Bumpy Road moet ergens volgende maand uitkomen. TouchArcade maakte de opname hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:34
Categorie Games
Onderwerpen game, harbor master, iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.