G-Map voor iPhone sterk verbeterd in update 1.2

G-Map heeft begin februari een update gekregen, waardoor turn-by-turn navigatie al wel mogelijk is. De aanvankelijk totaal afgekraakte applicatie wordt nu iets beter gewaardeerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xroad gmapSygic liet op Mobile World Congress een navigatie-oplossing zien en de iPhone-wereld stond weer even op z’n kop. “Het kan dus toch!” Maar eigenlijk is het al veel langer mogelijk om turn-by-turn navigatie op de iPhone te doen: met G-Map van XRoad. Er was alleen een probleem: toen we de vorige keer over deze applicatie schreven was het een drama: “Gesproken route-aanwijzingen zijn er niet en de applicatie is tijdens het autorijden vrijwel onbruikbaar” schreven we eind januari. Op 7 februari heeft XRoad echter een update uitgebracht die de applicatie aanmerkelijk heeft verbeterd.


G-Map kreeg tot nu toe reviews van 1 en 2 sterren. Sinds de update is dat gestegen naar 3 tot 5 sterren, zo schrijft Macrumors. Deze website testte de applicatie korte tijd en bevestigt dat turn-by-turn navigatie nu daadwerkelijk mogelijk is. Je ziet een countdown tot de volgende afslag, POI’s, adressen, aanpasbare routes, herplanning en vermijden van snel- of tolwegen. Maar nog steeds ontbreekt er iets cruciaals: gesproken route-aanwijzingen. G-Map zegt dat de beperkingen van de App Store het onmogelijk maken om “any real time guidance” te bieden. En de eind januari beloofde G-Maps Europe is nog steeds niet in de App Store verschenen.

Mooi om te weten dat het kan, maar de oplossing van Sygic had wél Europese kaarten en gesproken aanwijzingen.

Het filmpje van G-Map hieronder toont hoe je een bestemming invoert en er naartoe navigeert. Je krijgt in anderhalve minuut een goede indruk hoe de applicatie er nu uit ziet: zo kun je een 2D-preview van de route bekijken, maar ook de ‘Heading Up’-weergave doen, waarbij de weg in 3D-weergave steeds jouw richting volgt. De spectaculair uitziende 3D-afbeeldingen met gebouwen ontbreken in deze demo, maar die zijn ook niet erg realistisch: ze komen maar op een paar locaties voor. Macrumors kwam ze tijdens het testen ook niet tegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 1:13
Onderwerp
Categorie
Navigatie
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.