FPS-klassieker Wolfenstein 3D Classic Platinum vandaag gratis

De game Wolfenstein 3D is voor het eerst gratis te downloaden. Wolfenstein verscheen in 1992 voor het eerst en draait om een FPS in de Tweede Wereldoorlog. De game bestaat 20 jaar en is ook op de iPad te spelen.

wolfenstein 3dAls je het over first-person shooters hebt, dan hoort Wolfenstein zeker thuis in de erelijst van klassiekers. In 1992 verscheen Wolfenstein voor het eerst, maar we moesten tot maart 2009 wachten tot Wolfenstein 3D ook op de iPhone te spelen was. Tussentijds kwam een update uit, waarin alle levels uit het Spear of Destiny-uitbreidingspakket waren toegevoegd. Wie snel heeft meegerekend, snapt dat Wolfenstein dit jaar het twintigjarig bestaan viert en dat is wellicht de reden dat de iOS-game voor het eerst in de geschiedenis helemaal gratis is te downloaden.

De bediening van Wolfenstein 3D via het touchscreen is goed te doen, vergeleken met andere FPS-games. In zes originele episodes met 60 klassieke levels moet je zien te ontsnappen aan Kasteel Wolfenstein tijdens de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s zijn je vijand en jij moet proberen om met gestolen nazischatten, health packs, ambo en wapens te overleven. Bijna een jaar geleden werd de app universeel, zodat je Wolfenstein 3D ook op de iPad kunt spelen.

Downloaden: Wolfenstein 3D Classic Platinum (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2012, 21:48
Categorie Games
Onderwerp wolfenstein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.