Fotoverslag: ALK CoPilot navigatiesoftware op de iPhone

ALK liet op CES een iPhone-versie van CoPilot zien: navigatiesoftware die klaar is om bij Apple's App Store in te dienen - maar dat gebeurt voorlopig niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

alkEr was de afgelopen dagen buzz op CES: ALK zou op de beurs werkende navigatiesoftware voor de iPhone demonstreren! Dat wilden we natuurlijk met eigen ogen zien. Een filmpje volgt nog, maar wat we alvast wel kunnen laten zien is een fotoreportage waarin vrijwel alle functies zichtbaar zijn. ALK, bekend van de navigatiesoftware CoPilot, heeft niet alleen werkende software voor de iPhone gemaakt, maar ook voor Android-toestellen. De software is ontwikkeld met Apple’s SDK en zou direct bij de App Store aangeboden kunnen worden – ware het niet dat Apple deze functionaliteit van externe ontwikkelaars niet toestaat.


ALK verwacht niet dat de navigatiesoftware binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Een prijsstelling is ook nog niet bepaald.

We vroegen waarom een bedrijf moeite stopt in het ontwikkelen van software als de kans aanwezig is dat het nooit verkocht kan worden. Maar volgens de medewerker die ons te woord stond, vond ALK het gewoon de moeite waard. Een programmeur is ongeveer een maand bezig geweest met het ontwikkelen van de software. En wie weet: misschien ziet Apple het wel en besluiten ze er iets mee te doen. ALK maakt op dit moment namelijk ook al software voor andere toestel- en PND-fabrikanten: Acer en HTC bijvoorbeeld.

De iPhone-versie is al bijna feature-complete en is geen mockup: alles werkt. Alles wat je in de andere mobiele versies van CoPilot kunt vinden, is in de iPhone-versie aanwezig.

[flickr]set:72157612402149819[/flickr]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

75 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.