Seesaw voor iPhone: laat anderen meedenken over jouw keuzestress

Seesaw is een iPhone-app waarmee je keuzes kunt voorleggen aan anderen: welke schoenen zal ik kopen, welk behang is leuk in de keuken en welke handtas is het meest geschikt voor dagelijks gebruik?

seesaw-iphoneZal ik die geruite handtas kopen voor dagelijks gebruik, of een simpele zwarte? Zomaar een vraag die je in de vernieuwde app Seesaw kunt tegenkomen. Deze app helpt je met het nemen van beslissingen, van de leukste jurk tot de lekkerste taart. Mensen vragen interieuradvies over bloempotten en wijnrekken, kunnen niet beslissen wat ze zullen eten of zullen aantrekken. Met de app schakel je de wisdom of the crowd in om je helpen een beslissing te maken. Het gevaar is dan natuurlijk wel, dat de smaak van de massa de doorslag geeft, waardoor je alsnog met een saaie zwarte handtas de winkel uit loopt.

Seesaw gaat uit van foto’s waar vrienden en anderen op kunnen stemmen. Zet bijvoorbeeld twee of vier foto’s naast elkaar en wacht tot vrienden de keuze hebben gemaakt. Je kunt vrienden via sms, Facebook en Twitter attenderen op het dilemma waarmee je zit. Vrienden kunnen stemmen, reageren en feedback geven zonder dat ze een account hoeven aan te maken in de app. Het installeren van de app is zelfs niet eens nodig. Je bepaalt zelf of je je keuzeprobleem voorlegt aan alleen vrienden, of aan de hele Seesaw-gemeenschap. De app heeft net een update gekregen met de mogelijkheid om via je bestaande Facebook-, Twitter- of Instagram-account in te loggen. Seesaw heeft zich ook al voorbereid op het inschrijven aan de hand van telefoonnummer. In de nieuwste versie van de app kunnen mensen hun stem later nog wijzigen en worden de resultaten nog mooier getoond in een cirkeldiagram. Bij profielen van gebruikers zie je voortaan links naar sociale netwerkaccounts, zodat je sneller kunt achterhalen wie de mensen zijn die over jouw probleem hebben meegedacht.

Downloaden: Seesaw (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2013, 16:30
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.