Fotojournalist legt Olympische Spelen met iPhone vast

Fotojournalist Dan Chung legt de Olympische Spelen vast met een iPhone 4S en de app Snapseed. De fotoblog is bij The Guardian te bekijken.

phelps iphoneFotojournalist Dan Chung van The Guardian gebruikt geen dure camera voor het vastleggen van de Olympische Spelen, maar heeft gekozen voor een iPhone. Via een fotoblog houdt hij mensen op de hoogte van het sportevenement en de gebeurtenissen eromheen. Fotografe Annie Liebovitz noemde de iPhone 4S al eens de “snapshot-camera van vandaag” en dat is ook precies het apparaat dat Chung gebruikt, aangevuld met een vastklikbare Schneider-lens en een Canon-verrekijker.


Voor de nabewerking heeft Chung de app Snapseed gekozen. Is het een leuke gimmick om aandacht te trekken of de toekomst van de fotografie? Oordeel zelf door de foto’s te bekijken op de website van The Guardian. Op de bekende fotografiesite dpreview.com leidde het tot een discussie: is het pas een goede foto als je een duur toestel hebt gebruikt, waarbij het aantal pixels, de witbalans, de scherpte en de belichting exact kloppen? En waarbij de fotograaf liefst dezelfde apparatuur heeft gebruikt als jijzelf? Toen fotograaf Dean Mouhtaropoulos bekendmaakte dat hij een Panasonic zou gebruiken om de Olympische Spelen leidde dat tot de vraag: gaat het nou om de fotograaf, of om de spullen?

Meer Olympische Spelen? We hebben een uitgebreid overzicht van apps waarmee je de Olympische Spelen op de voet kunt volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.