Fotocollages maken met Layout voor iPad

Layout is een iPad-app waarmee je gemakkelijk fotocollages kunt maken. De app bevat ook fotobewerkingsfuncties en effecten van Aviary.

layout icoonJuicyBits Software maakt apps zoals Halftone en 3D Camera. Hun nieuwste app heet Layout en is bedoeld om foto’s op een mooie manier te rangschikken op het iPad-scherm. Je maakt met gemak een collage van foto’s, die je vervolgens deelt met vrienden. Wel heb je een iPad 2 of nieuwer nodig. Een iPhone-versie is nog in de maak en zal als universele update beschikbaar komen. Voor het bewerken van foto’s maakt Layout gebruik van Aviary; daardoor zijn allerlei foto-effectjes beschikbaar zoals filters, stickers met snorren, hoeden en baarden) en verwijderen van rode ogen. Bijsnijden, helderheid of contrast veranderen kan ook.

Maar behalve een fotobewerker is Layout ook vooral een app om foto’s te verschuiven, totdat een mooi overzicht ontstaat. Bij het opstarten zie je een leeg scherm, waarop je randen kunt neerzetten. De vorm van de fotolijstjes kun je met je vinger aanpassen. Heb je een favoriete layout gevonden, dan kun je die als template opslaan.

layout app foto

Vervolgens kies je de foto’s die je wilt opnemen in de collage. Dit doe je door op een venstertje te tikken. Je kan dan ook meteen foto’s wijzigen, effecten toepassen, onderschriften erbij zetten of een foto delen met anderen. Layout kan foto’s ophalen uit je camerarol, van Instagram, Flickr of Facebook. Ben je klaar, dan verstuurd je de fotocollage via e-mail of sla je je kunstwerk op in de camerarol.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2012, 21:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotocollage, fotografie, layout

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.