Foresee voor iPhone koppelt weerbericht aan favoriete activiteiten

Foresee is een nieuwe weerapp, die aan de hand van hobby's en favoriete activiteiten vertelt of het geschikt weer is. Je kunt ook vooruit plannen.

grasmaaienForesee is een compleet nieuwe app, met een bijzondere insteek: vul in welke activiteiten je graag doet en Foresee adviseert je of het geschikt weer is. Bij het instellen van de app krijg je een groot aantal activiteiten te zien, van paragliden tot wandelen en schaatsen. Bij elke activiteit vul je in welke omstandigheden voor jou ideaal zijn. Bijvoorbeeld: grasmaaien doe je het liefst tussen 16:00 en 20:00 uur, bij een temperatuur van 10 tot 18 graden en maximaal 10% neerslag. Ook windkracht, luchtvochtigheid, bewolking en UV-index kun je als criterium instellen, maar je mag er maximaal drie tegelijk kiezen. De app heeft een hippe interface en is al klaar voor iOS 7.

Voordat je kunt beginnen zul je wel eerst activiteiten moeten kiezen en instellingen aanpassen. Foresee werkt standaard met graden Fahrenheit en windsnelheden in miles/hour en past dat niet automatisch aan op basis van je locatie- of taalinstellingen. Het bleek even zoeken om daarvoor de juiste knop te vinden, want Foresee heeft het principe ‘minimalisme’ iets te ver doorgevoerd. Geen menu’s of linkjes onderin het scherm om terug te gaan naar een centraal startpunt. Het instellen van de juiste temperatuuraanduiding kan pas in stap twee, als je je activiteit(en) al hebt gekozen.

Hoe laat naar buiten?

Zodra je Foresee opent en de tutorial hebt doorgelopen, kies je je eerste activiteit, bijvoorbeeld zonnebaden. Je kiest de criteria (tijd, plus maximaal drie weerscondities) en komt terecht op het volgende scherm, waar je je stad kunt kiezen en eventueel wijzigen. Een icoontje geeft vervolgens aan of de weersomstandigheden goed zijn. Vanochtend was het tot 12:00 uur te slecht weer om te zonnebaden, maar tussen 12:00 en 14:00 uur zijn de omstandigheden iets beter en kon ik m’n kans grijpen. De rest van de dag verslechterde het weer.

golf foreseeJe kunt ook vooruitplannen, tot anderhalve week vooruit (al zal de voorspelling dan niet zo gunstig zijn). Aanstaande zondag is de hele dag niet geschikt om te zonnebaden, maar om 19:00 uur verbetert het weerbeeld, zodat je even snel de barbecue kunt buitenzetten. Foresee is op het eerste gezicht een variant op Naar buiten, de app die we gisteren hebben besproken in het overzicht van beste regenapps. Maar het is veel uitgebreider, omdat je voor tientallen activiteiten de ideale omstandigheden kunt checken.

Foresee kijkt naar lokale weersomstandigheden en is dus net zo goed bruikbaar voor iemand die in Friesland wil weten of het goed zeilweer is, als voor iemand die Zuid-Europa een goed moment zit af te wachten om een golfballetje te slaan. Als je een afspraak maakt om de komende week met iemand te gaan paragliden, tuinieren, mountainbiken of wat dan ook, dan kun je meteen in de app zien of het geschikt weer is.

Downloaden: Foresee (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2013, 16:00
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.