Football Meister 4.0 krijgt een activity-timeline en advertenties

De Nederlandse voetbalstanden-voorspel app Football Meister voor de iPhone is gereed voor het nieuwe seizoen en luidt die in met een nieuwe activity feed en advertenties die je kan wegkopen voor 1,59 euro per seizoen.

Football Meister 4.0 Eredivisie 2012-2013Leg de nieuwste versie van de voetbalstanden-voorspel app Football Meister tegenover de eerste en je zal merken dat er geen knop meer hetzelfde is. De Nederlandse applicatie is meermaals gewisseld van indeling, aanpak en visie. Versie 4.0 voorziet de toepassing opnieuw van een nieuw tabblad. In de Activity-stream zie je het aantal punten dat je laatste voorspellingen heeft opgeleverd. Tegelijk zijn een aantal functies nu ook verstopt achter een Premium in-app aankoop.

Pushberichten met live wedstrijdontwikkelingen, de opstellingen van teams bij aanvang van een wedstrijd en wedstrijdinformatie zijn drie samenhangende functies die zich voortaan laten betalen in de applicatie. Tegelijk kan je voor dezelfde 1,59 euro – een bedrag dat geldt voor een compleet voetbalseizoen – ook de nieuwe advertenties in de app weghalen. In het Predict-tabblad waarin je de wedstrijden voorspelt en in het Play-tabblad met het overzicht van uitdagingen, zie je voortaan anders een banner net boven de menuknoppen.

Football Meister uitdagingenIn het nieuwe Activity-tabblad prijkt geen advertentiebalk. Daarmee is het veruit de meest kleurloze pagina van de app geworden: naast je profielfoto bij elk bericht, zie je hoeveel punten je hebt overgehouden aan de laatste voorspellingen die je hebt gedaan. Helaas voelt de pagina niet volledig. Zo zie je weliswaar aan het aantal punten of je niks (1 punt), de winnaar (3 punten) of uitslag (6 punten) goed hebt voorspeld, maar zie je niet hoe je voorspelling luidde en wat de daadwerkelijke eindstand is geworden. De pagina heeft een groot lettertype voor Football Meister-begrippen en oogt door het ontbreken van clublogo’s ook niet helemaal in lijn met de andere tabbladen.

Bovenal is de huidige opzet van Football Meister misschien niet de sterkste. In plaats van dat je in automatisch aangemaakte competities speelt tegen de vrienden die je hebt toegevoegd – wat eerder wél het geval was, dien je nu constant in te haken op uitdagingen of uitdagingen aan te maken om tegen anderen te spelen. Waar voorheen automatisch elke maand een nieuwe ronde van start ging, moet je je nu dus inschrijvingen voor een uitdaging die maximaal vier weken duurt. Je kan je afvragen, samen met de invoering van advertenties en een in-app aankoop voor voorheen gratis functies, of Football Meister in staat zal zijn minder fanatieke spelers vast te houden.

Downloaden: Football Meister (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 12:43
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen football meister, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.