Food Guide: Europese ingrediëntengids voor foodies

Food Guide is geen kookboek, maar een ingrediëntengids voor 1.500 Europese voedingsmiddelen. De producten worden in vijf talen vermeld.

food guide iconDe applicatie Food Guide heeft een update gekregen. We hebben Food Guide nog niet eerder op iPhoneclub besproken, dus een kleine introductie is wel op z’n plaats. Deze Europese voedselgids geeft informatie over allerlei producten die in de Europese keukens worden gebruikt. Je vindt er 1.500 producten in 18 categorieën, met de namen in drie verschillende talen (maar geen Nederlands). Zo wordt het makkelijker om ook bijvoorbeeld eens een Frans recept uit te proberen. De makers van de gids zijn uitgever Michael Ditter en food editor Ingeborg Pils. Beide houden ervan te reizen en ongebruikelijke voedingsmiddelen te ontdekken.

De twee werkten negen maanden aan het verzamelen van alle informatie en het maken van foto’s. Het moest er namelijk ook nog aantrekkelijk uitzien. Food Guide is geen receptenapplicatie, maar een gids voor voedingsmiddelen. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over bijna 400 verschillende kazen. Bij elk product zie je aan de hand van sterren hoe belangrijk het product is in de Europese keukens. De producten zijn opgenomen in vijf talen (Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans) en worden beschreven in drie talen (Engels, Duits en Spaans). Een aanrader voor foodies die graag reizen.

Mocht je het eerst willen ontdekken: er is ook een gratis Lite-applicatie met 100 producten. In de pas verschenen update zijn 100 nieuwe producten toegevoegd en zijn de maateenheden niet alleen in het metrische systeem, maar ook in het imperial systeem aanwezig.

food guide iphone

Downloaden: Food Guide (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 15:30
Categorie Lifestyle
Onderwerpen culinair, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.