Flower Garden brengt bijna genoeg op om van te leven

Flower Garden is een applicatie waarbij je een plant moet verzorgen. De verkoopcijfers van deze applicatie bleven stabiel, totdat de ontwikkelaar In App Purchases toevoegde.

flower gardenMoet je een nuttige applicatie hebben om geld in de App Store te verdienen? Uit voorbeelden als iFart was al eens gebleken dat zelfs de meest platvloerse applicaties bakken met geld opleveren. iFart kreeg erg veel publiciteit, maar er zijn ook onopvallende ontwikkelaars die ongemerkt aardig van de App Store kunnen rondkomen. Noel Llopis van de firma SnappyTouch bijvoorbeeld: hij investeerde ongeveer 1.600 werkuren in Flower Garden, een applicatie waarmee je een bloementuintje op je iPhone kunt kweken.

flower garden iphoneIn tien maanden tijd heeft de beste man $21.500 verdiend. Dat is nauwelijks genoeg om van rond te komen en rustig te gaan leven en als je het op uurbasis uitrekent kom je op een uurloon van zo’n $13,44 uit. Geen vetpot misschien, maar waarschijnlijk meer dan de gemiddelde winkelmedewerker of politieagent op het Amerikaanse platteland verdient (namelijk zo rond de $12.000 tot $23.000 op jaarbasis voor agenten). Flower Garden kreeg bij de lancering in april de meeste publiciteit op sites als Touch Arcade, MacRumors en ook op iPhoneclub.

omzet snappytouch

Sinds december lijkt de interesse in deze applicatie weer wat te zijn toegenomen, dankzij de toevoeging van In App Purchases waarbij je extra bloempotten, plantzaden en mest kunt aanschaffen. Initiatieven zoals een gratis Lite-versie leverden echter niets extra’s op. Wie meer wil weten over het geld verdienen met apps en mogelijke marketingacties die al dan niet succes hebben, kan de complete blogposting van ontwikkelaar Noel Llopis doorlezen.

Downloaden: Flower Garden (€2,39) en Flower Garden Free (gratis, met In App Purchases)
Meer info: Making A Living (Barely) On The iPhone App Store

In Flower Garden moet je zorgen voor een plant in een bloempot, zoals onderstaande video laat zien:

We hadden dit artikel eerder als tweettip gemeld, maar omdat niet iedereen ons volgt via Twitter en de blogpost interessant voer is voor verdere discussie is, nogmaals onder de aandacht als apart nieuwsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2010, 15:07
Categorie Amusement
Onderwerpen statistiek, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.