#Flits: razendsnel flitsers zien op iPhone

#Flits is een iPhone- en iPad-app om snel flitsers en files mee te scannen. Je ziet waarover getweet is en kan zelf een flitser melden.

Flits iPhone en Android appOm een overzicht van flitsers langs de weg te zien op de iPhone, kan je de app van NU.nl gebruiken. Maar dat was ontwikkelaars Peter Gerdes, Daniël van Dorp en Edwin Niejenhuis niet snel genoeg. Hun nieuwe iPhone-app #Flits is niets anders dan een overzicht van flitsmeldingen en files. Zo zie je even voor je wegrijdt op welke wegen flitsers zijn, maar ook welke flitsers je tegenkomt op de weg waar je nu rijdt. De techniek erachter is wel leuk: de app haalt zijn gegevens van Twitter.

De app biedt een overzicht van alle flitsmeldingen op alfabetische volgorde van wegnummer. Achter elke wegaanduiding zie je het hectometerpaaltje en het tijdstip waarop de tweet van de melding is verstuurd. Een druk op een melding opent het Twitterbericht en geeft inzicht hoe de app tweets uitleest. De termen flitser, het wegnummer en een aanduiding van het hectometerpaaltje komen er altijd in terug. Je ziet de locatie steeds op de kaart aangeduid. De app plukt zowel nieuwe tweets als reacties van mensen naar anderen, zoals soms zelfs aan de concurrerende app Flitsmeister. De sectie met files werkt hetzelfde. Je merkt het ook als je via het linker tabblad zelf een melding wil doen. Dat doe je met de hashtag #flits of #file. Meer is er niet voor nodig.

Zelf een melding doen gaat via het Twitterprofiel dat al op je iPhone geïnstalleerd staat. Je kan de meldingen van flitsers en files in de app ook benaderen via Twitter, maar dat gaat wel wat ongelukkig. Druk Reageer of Retweet en je krijgt een mobiele website-weergave van Twitter waarin je het bericht kan beantwoorden of herhalen – en dat betekent ook dat je moet inloggen op die mobiele site. Onhandig.

Flits iPhone flitsers onderweg en verderop Flits details van een tweet iPhone

Een veel fundamenteler probleem is misschien nog wel het medium dat gebruikt wordt. Twitter heeft genoeg gebruikers en accounts die flitsers melden, maar het deel dat de concurrerende flits-apps nog niet hadden, ontbreekt ook hier. De dorpsinwoners die elkaar waarschuwen voor een flitser op Facebook of WhatsApp: het zijn gesloten gegevens waar je niet makkelijk bij komt, of misschien wel helemaal niet tussenkomt. Maar ze hadden van #Flits een veel uniekere app kunnen maken dan het nu is. Op dit moment is er niet eens een e-mail of Facebookbericht naar #Flits te sturen. Tippen kan via Twitter of gewoonweg niet, en zo is het slimme trucje van #Flits ook meteen de achilleshiel.

Downloaden: #Flits (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2014, 14:26
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen flitser, flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.