Flipboard-gebruik is verdrievoudigd in twee maanden tijd

Flipboard heeft de afgelopen twee maanden het gebruik zien verdriedubbelen. En het aantal gebruikers verdubbelde in dezelfde tijd. Op een gemiddelde dag wordt er 8 tot 9 miljoen keer ‘geflipt’ met de pagina’s terwijl twee maanden geleden het aantal pageviews nog op 3 tot 4 miljoen lag. CEO Mike McCue maakte deze informatie afgelopen week […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flipboardFlipboard heeft de afgelopen twee maanden het gebruik zien verdriedubbelen. En het aantal gebruikers verdubbelde in dezelfde tijd. Op een gemiddelde dag wordt er 8 tot 9 miljoen keer ‘geflipt’ met de pagina’s terwijl twee maanden geleden het aantal pageviews nog op 3 tot 4 miljoen lag. CEO Mike McCue maakte deze informatie afgelopen week bekend en wees op een aantal factoren die aan het succes hebben bijgedragen. Vooral versie 1.2 blijkt cruciaal voor het succes. Met die versie, die op 10 maart beschikbaar kwam, werd de snelheid van de app sterk verbeterd. Ook werden er andere verbeteringen in de app doorgevoerd. De lancering van de iPad 2 zorgde voor een nog betere gebruikerservaring, dankzij de snelle A5-processor.

Het aantal gebruikers van Flipboard is in dezelfde periode verdubbeld. Hoeveel gebruikers er nu in totaal zijn, wilde McCue niet zeggen. Wel bevestigde hij nog eens, dat zijn bedrijf werkt aan een iPhone-versie, die meer bedoeld is voor power users die op doordeweekse dagen het nieuws realtime willen volgen. De iPad-app is meer bedoeld om onderuitgezakt op de bank door mooie plaatjes te bladeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2011, 22:23
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.