Flickr Studio voor iPad: foto’s, video’s en nog meer foto’s

Flickr Studio is een applicatie die het mogelijk maakt om op je iPad toegang te krijgen tot jouw eigen Flickr-foto's en die van anderen. van zowel je eigen vrienden op Flickr als wildvreemden. Via de Explore- en World-omgeving kan je zelfs zonder account de applicatie gebruiken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Flickr Studio op de iPadIedereen die met foto’s bezig is, gebruikt of kent Flickr. Flickr is een sociale fotowebsite waar je al je foto’s neer kunt zetten en kunt tonen aan de wereld. Ontwikkelaar Keeple heeft dit gegeven aangegrepen en een eigen iPad-applicatie gemaakt die draait om de foto’s van Flickr. Flickr Studio besteedt niet alleen aandacht aan foto’s van anderen, maar ook aan die van jezelf. De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat zelfs zonder een Flickr-account de iPad-applicatie interessant kan zijn.

Flickr Studio biedt aan gebruikers enkele standaard functionaliteiten die je dus altijd kunt gebruiken, ook al heb je geen Flickr-account. Dit zijn de Explore en de World-sectie. In deze sectie heb je de mogelijkheid om foto’s te ontdekken. Bij Explore kun je op basis van enkele slimme categorieën en een zoekveld foto’s vinden. Deze slimme categorieën zijn Meest interessant, Recent, Commons en Hot tags. De World-omgeving biedt de mogelijkheid om in te zoomen naar een bepaalde locatie op de wereld en te bekijken welke foto’s hier genomen zijn. Duurt inzoomen en pinchen te lang, dan kun je op locatie zoeken.

Naast de standaardmogelijkheden is de Home-omgeving ook altijd beschikbaar, met of zonder account. Dit is de omgeving die standaard geladen wordt als de applicatie opgestart wordt. Volgens de makers kan de Home-omgeving prima dienen als digitaal fotolijstje. Hier heb je namelijk de mogelijkheid om willekeurige foto’s uit de centrale Flickr-stream weer te geven, maar ook foto’s van contacten of uit favorieten. Als je lid bent van Flickr heb je meer mogelijkheden binnen Flickr Studio.

Leden van Flickr hebben in Flickr Studio de mogelijkheid om eigen foto’s, video’s, fotocollages en fotocollecties te bekijken in drie verschillende mogelijke weergaves: op een raster, in een lijst of in een map. Elke foto is individueel te bekijken. Door swipe-bewegingen zijn overige foto’s in de collectie te bekijken. Mensen met een Flickr Pro-account hebben de mogelijkheid om foto’s in hun originele grootte te bekijken. Niet alleen foto’s van jezelf en anderen zijn via Flickr Studio te bekijken, ook de video’s kunnen worden afgespeeld.

De makers van de iPad-applicatie hebben al aangegeven dat ze niet stilzitten en nu al druk bezig zijn met een update voor Flickr Studio. Enkele dingen die de ontwikkelaars aangeven zijn:

  • Beheren van foto’s;
  • Beheren van collecties;
  • Toevoegen van locatie aan foto’s;
  • Het toevoegen van reacties vanuit de applicatie;
  • Toevoegen van offline modus, zo zijn al je foto’s altijd beschikbaar;
  • Groepondersteuning.

De applicatie is vanaf vandaag in de App Store te vinden en kost €3,99. Flickr heeft zelf ook een gratis officiele iPhone-applicatie in de App Store. Heb je zelf nog op- of aanmerkingen op de Flickr Studio iPad-applicatie, deel ze dan in de reacties. Wie weet wordt het wel direct in de applicatie verwerkt.

Downloaden: Flickr Studio (€ 3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 3:37
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flickr, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.