Fitness Pro HD: Nederlandse fitnessapp maakt debuut op iPad

Fitness Pro HD is een Nederlandse fitnessapp met een enorme collectie oefeningen. Ruim 1.500 fitnessoefeningen met de mogelijkheid om workouts te maken en te delen.

fitness pro hdFitness Pro is een behoorlijk uitgebreide fitnessapp van Nederlandse bodem. De app verscheen in 2010 voor het eerst op de iPhone en kreeg in versie 2.0 er nog eens 100 extra oefeningen erbij. Vanaf nu is er ook een iPad-versie van deze app, die ontwikkelaar Datasupply in ongeveer een jaar tijd heeft ontwikkeld in de vrije uurtjes. De app is compleet nieuw opgebouwd en houdt rekening met ervaringen van de eerdere iPhone-app. Gebruikers bleken bijvoorbeeld weinig interesse te hebben in het bijhouden van een logboek van hun sportactiviteiten.

Ook bleken gebruikers weinig te doen met de statistieken in de app. De meeste tijd besteedden gebruikers in de bibliotheek met oefeningen en met het aanmaken van persoonlijke workouts. Dit zijn dan ook de onderdelen die prominent aanwezig zijn in de app. Ondanks de Nederlandse oorsprong is de app in het Engels uitgevoerd, zodat een grotere markt kan worden bediend. Voor DataSupply is dat noodzakelijk, omdat ze met een klein team efficiënt met hun tijd moeten omgaan.

De app bevat meer dan 1.500 oefeningen, voor zien van plaatjes en HD-video’s. Je kunt makkelijk door de oefeningen bladeren en iets uitkiezen dat voor jou geschikt is met behulp van filters. Het handige daarbij is dat je je workouts kunt delen met vrienden en dat je ook workouts van vrienden kunt importeren. Weet je niet hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren, dan vind je in deze app alle uitleg. En lukt het niet om zelf een goede workout samen te stellen, dan kun je in de app ook kiezen voor een van de standaard workout-routines.

Downloaden: Fitness Pro HD (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

exercise library

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 15:12
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.