FilmOn Live TV probeert het opnieuw: live televisie kijken op iPhone

De ietwat schimmige tv kijk-app FilmOn Live TV is opnieuw verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Je kan er gratis zenders als de BBC en Channel 4 in kijken.

FilmOn Live TV Free gratis tv kijken iPhone iPadDe applicatie FilmOn Live TV is opnieuw verkrijgbaar voor de iPhone en iPad. Onder de noemer FilmOn Live TV Free is er een nieuwe versie van de eerder verwijderde applicatie waarmee je gratis live televisiezenders kan bekijken, zoals bijvoorbeeld BBC, Channel Four, ITV en vijf komediezenders. Tegen betaling van 13,99 euro per maand of 129,99 euro per jaar, krijg je bovendien de beschikking over 160 Europese kanalen. Ook kan je een pakket themakanalen bekijken voor 5,49 euro per maand.

FilmOn hanteert daarmee voor het eerst een duidelijk verdienmodel op de iPhone, maar als Nederlanders hebben we er niet veel aan. De lokale zenders waar je toegang tot kan krijgen, zijn gericht op de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Italië, Azië en het Midden-Oosten. De 160 kanalen in het Europapakket zijn internetkanalen, waarbij FilmOn claimt dat er maar liefst 40 speciaal voor FilmOn beschikbaar zijn en nergens anders bekeken kunnen worden.

Filmon Live TV FreeDe livezenders die gratis voorhanden zijn, werken met Wi-Fi in SD-kwaliteit. Dat geeft de app althans aan. Als we BBC of Channel 4 opstarten, loopt het beeld echter vloeiend en ziet het er erg scherp uit. In een van de tien streams die we opzetten, valt het beeld even weg voor een Quicktime-logo met alleen geluid eronder. Starten we de zender opnieuw op, dan werkt het beeld wel weer. FilmOn stond niet bekend om zijn gigantische stabiliteit van het tonen van zenders en het lijkt erop dat de nieuwe app die reputatie niet verandert.

In de vorige versie van FilmOn Live TV werd je als gebruiker na een tijd verzocht in te loggen in de app, maar nadat je dat had gedaan, vielen zenders die je gratis kan kijken weg. We hebben het nog niet ondervonden in de nieuwe app, maar tenzij je het betaalpakket aan zenders wil aanboren, raden we je uit voorzorg aan zo lang mogelijk géén account aan te maken voor de dienst.

Downloaden: FilmOn Live TV Free (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 22:04
Categorie Amusement
Onderwerpen bbc, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.