FilmFanaat: snel reviews van films in de bioscoop en op tv lezen

De Nederlandse iPhone-app FilmFanaat laat je snel zien wat de gemiddelde beoordeling is van nieuwe films op televisie en in de bios. Helaas zijn er geen filmtrailers voorhanden waar je ze verwacht.

FilmFanaat iPhone iPod touch headerZolang de grote Nederlandse filmsite Moviemeter.nl niet zelf een applicatie op de iPhone uitbrengt, maken andere partijen dankbaar gebruik van de rijke database die de site inmiddels biedt. FilmFanaat is een nieuwe applicatie die voorziet in een beschrijving en gebruikersrecensies van de laatste films in de bioscoop, in de (digitale) verhuur en op televisie. Met een druk vraag je ander werk van dezelfde regisseur op.

FilmFanaat iPhone nieuwe filmDe applicatie voert een kleurstelling die doet denken aan die van de Pathé-bioscopen. De achtergronden zijn zwart en details geel-oranje. Of nou ja, details: in het home-tabblad zijn de waarderingssterren aan de rechterkant bijna net zo prominent afgebeeld als de filmposter ernaast. Met een verticale veeg ga je zo langs alle net in de Nederlandse bioscopen verschenen films. Het gaat dan alleen om de releases van de laatste week: andere actuele bioscoopfilms vind je onder het tabblad Nieuws. Daar tref je in eenzelfde lijstoverzicht ook de nieuwe huurfilms en video’s die vanavond en de rest van de week op tv komen. Allemaal meteen voorzien van een gemiddelde beoordeling onder de filmtitel.

Als je film er nog niet bij staat, kan je terecht in het tabblad Zoeken, die ook je zoekgeschiedenis onthoudt. Films die je nog wilt zien, kan je op je wishlist zetten en films die je al wel hebt gezien, kan je afvinken en komen óók in het tabblad Wishlist terecht, maar dan onder het check-teken. Voorts kan je de lijst sorteren op alfabet en beoordeling.

FilmFanaat recensies van filmBehalve de check- en wishlist-optie, kan je ook op de regisseursstoel drukken bij een film, waarna je een lijst krijgt met ander werk van dezelfde regisseur. Als laatste en belangrijkste functie heb je onderaan de korte beschrijving, de grote knop Reviews waarmee je de gebruikersrecensies naar voren haalt. Helaas is elke recensie slechts drie regels lang, waardoor je er op moet drukken om hem helemaal in de app te lezen.

Eerder dan FilmFanaat verscheen al de app Moovi die eigenlijk hetzelfde doet, maar dan in een wat minder spannend, grijs uiterlijk. Die app heeft als voordeel dat je recensies meteen onder een film ziet, maar als nadeel juist dat de nieuwste bioscoopfilms vaak nog niet voorzien zijn van beoordelingen. In de app kan je wel extern doorverwezen worden naar de film op MovieMeter.nl, op IMDb zoeken of delen via Facebook, e-mail en Twitter. Bij beide apps ontbreekt een link naar trailers.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2012, 22:01
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen film, recensies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.