FastTrack Navigator: iPhone-navigatie met alleen een pijl

FastTrack Navigator is een simpele iPhone-app die je navigeert met alleen maar een pijl. Je zet een openbaar vervoer-route uit in Apple Maps en hebt hem als bestemming in FastTrack - wij leggen uit hoe.

FastTrack Navigator iPhone navigeren met pijlHet principe zal menig gamer die een Grand Theft Auto of een andere open wereld-game heeft gespeeld, bekend voorkomen: navigeren aan de hand van enkel een pijl in beeld. De pijl geeft aan welke kant je op moet naar je bestemming en hoe ver de bestemming nog van je verwijderd is. FastTrack Navigator doet dat voor de iPhone in het echt. Het noemt zichzelf de meest simpele navigatie-app in de App Store en hij lijkt vooral handig voor wandelaars, fietsers en vaarders.

In de stad met de auto is de applicatie niet optimaal. FastTrack Navigator houdt bijvoorbeeld geen rekening met éénrichtingswegen en dan kan het navigeren met alleen een pijl alsnog een grote puzzel worden. Voor wandelaars of fietsers in een bosgebied en vaarders op open water, gelden veel minder wegrestricties en is de app handiger.

FastTrack Navigator zwarte pijl in beeldHet is wel even wennen hoe je FastTrack gebruikt. Je kan in de app zelf namelijk geen locatie op een kaart kiezen. In plaats daarvan open je Apple Maps en zet je een route uit naar je gewenste bestemming. Dan selecteer je de Openbaar Vervoer-optie bovenin het scherm (jawel, die is ook in Apple Maps aanwezig!) en krijg je de mogelijkheid de route uit te zetten met FastTrack Navigator. De app opent en pakt meteen de nieuwe bestemming op, die je overigens ook meteen als bookmark kan vastleggen. De pijl wijst de richting die je moet gaan. Rechtsboven in beeld zie je hoeveel meter je nog moet, aan de hand van je GPS-locatie.

Door op de Pro-knop linksboven te drukken, krijg je meer opsmuk in beeld. Je ziet dan hoeveel kilometer per uur je gaat en hoe lang je nog moet tot de bestemming. Ook kan je het ingewikkelder maken door de pijl af te laten stemmen naar het Noorden of door gelijktijdig een kompas te activeren. In het optiemenu vind je de mogelijkheid om je locatie of bestemming te delen via Twitter, Facebook, een sms of e-mail.

Terwijl je FastTrack gebruikt, kan je Apple Maps weer deactiveren. We hebben het niet gemeten, maar het is aannemelijk dat de app zuiniger is voor je databundel dan de Maps-oplossing. Bovendien is het, naast beter zichtbaar op een fietsstuur gemonteerd, ook een avontuurlijker manier van je locatie vinden.

Let op: voor FastTrack Navigator is de Openbaar Vervoer-functie van Apple Maps nodig. De applicatie werkt dus niet met oudere firmware dan iOS 6.

Downloaden: FastTrack Navigator (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 14:45
Categorie Navigatie
Onderwerpen fietsen, Navigatie, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.