Fin Friends: schattige highscore-game met een vis

Fin Friends is het nieuwste highscore-spelletje voor de iPad in de stijl van Jetpack Joyride maar minstens zo schattig als Tiny Wings. In het spel speel je een Nemo-achtig visje dat zijn soortgenoten wil bevrijden.

Fin Friends iPad headerWat krijg je als je het succesvolle highscore-spel Jetpack Joyride mengt met Finding Nemo? Een spel dat net zo schattig is als Tiny Wings. In Fin Friends bestuur je een klein visje die voor zijn uitpuilende ogen allerlei jonge scholen visjes gekidnapt ziet worden. Binnen enkele seconden ben je onderweg onderwater en pak je zoveel mogelijk netten mee om vissen te bevrijden, op weg naar een nieuwe highscore. Daarbij zitten talloze stekelvissen, elektrische alen en spuiende inktvissen je in de weg.

Fin Friends visjes inleverenNet als in Tiny Wings, heb je verschillende levels waar je doorheen komt. Je herkent een levelscheiding aan een donkere groot waar je onderdoor zwemt. De school vissen die je daarvoor hebt verzameld, kan je er inleveren in het koraal en daar krijg je verreweg het belangrijkste deel van je puntenaantal voor uitgekeerd. Verder kan je punten halen voor het pakken van sterren en het simpelweg zo ver mogelijk zwemmen. De besturing is simpel: tik op het beeld en Fin zwemt omhoog, laat het beeld los en je zakt weer.

Net als Jetpack Joyride en Tiny Wings, geeft ook Fin Friends je een drietal missies voordat je het volgende potje begint. Als je alledrie de missies hebt gehaald, krijg je de volgende set alweer voor je kiezen. Voor elke set krijg je een nieuw soort visje dat achter je aan komt te zwemmen als je een net pakt. Niet erg bijzonder natuurlijk, maar door de missies te halen, haal je wel meer uit het spel. Zo heb je bijvoorbeeld de opdracht twintig keer uit het water te springen in een potje, de bodem niet te raken tot level 3 of 6 ballonnen van zwevende vissen kapotmaken met sprongen.

Fin Friends oppassen voor de aalToch is de highscore zelf ook belangrijk. Die staat prominent in beeld tijdens het spelen en links in het menu zie je de top 3 scores. Onder de opties kan je Game Center openen en zien hoe je scores zich verhouden tegen die van vrienden en andere spelers.

Een knop die je misschien wel verwacht in Fin Friends, schittert door afwezigheid. Er is geen Store voorhanden in het spel. Je kan je verzamelde sterren dus niet investeren in extra power-ups bijvoorbeeld, maar je hoeft ook niet de knip te trekken voor voordeel in het spel. En toch zijn er power-ups in het spel die je krijg als je een vierkante vraagteken-doos raakt. Een magneet waarmee je visnetten naar je toetrekt bijvoorbeeld, of een spurt vooruit. Die eenvoud maakt het spel ook erg geschikt voor kinderen.

Het is vooral de stijl van Fin Friends die de show steelt. Het spel ziet er ongekend schattig uit. Fin zelf lijkt wel van klei en zijn oogjes reageren altijd op wat er in de omgeving gebeurt. En bevrijd je visjes uit een net, dan zwemmen die zichtbaar genietend met hun ogen dicht achter je aan. De bijna overdadig vrolijke muziek maakt het helemaal af. Alleen al om de stijl zou je het spel nog een potje starten.

Downloaden: Fin Friends (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 16:11
Categorie Games
Onderwerpen highscore, jetpack joyride, tiny wings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.