Expenditure: uitgaven registreren met de iPhone

Expenditure is een nieuwe applicatie waarmee je je uitgaven kunt beheren. Voor elke uitgave leg je een notitie en/of foto vast.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

expenditure iconExpenditure is een iPhone-applicatie waarmee je eindelijk eens kunt ontdekken hoeveel je nu écht uitgeeft aan gadgets, kleding of uitgaan. Met deze app voeg je bij elke uitgave een transactie toe, voorzien van een notitie of foto. Later kun je dan gemakkelijk zien waaraan je zakgeld, studiebeurs of salaris is opgegaan. Naar het buitenland geweest om een iPhone 4 te kopen? Ook dat is geen probleem, want je kan uitgaven in vreemde valuta invoeren, waarbij Expenditure het automatisch voor je converteert naar euro’s.

Expenditure moet het vooral hebben van de mooie interface en van de snelle manier van transacties toevoegen. Door alle uitgaven in categorieën in te delen, zie je in één oogopslag hoeveel je nu werkelijk uitgeeft aan je elektronicaverslaving. In de applicatie kun je ook inkomsten aangeven, zodat je uiteindelijk kunt zien hoeveel je onder de streep overhoudt. Een applicatie als Expenditure is ook handig om domweg je uitgaven bij te houden, zodat je later bij het raadplegen van je bank- of creditcardafschrift niet langer hoeft te puzzelen wat je een maand geleden ook alweer had gekocht. Winkels hebben soms moedermaatschappijen met onduidelijke namen als Unlimited Innovations Ltd, terwijl jij alleen maar een paar sokken had gekocht…

Een andere nuttige toepassing is het vastleggen van aankopen in verband met de verzekering. Na een inbraak of diefstal kan je aan de hand van foto’s en genoteerde serienummers makkelijker bij de verzekeraar aankloppen.

Wie liever een Nederlandse applicatie wil, kan beter eens kijken naar MoneyBook, waarvoor tipgever Michiel (@mhoutman) de Nederlandse vertaling heeft gemaakt. Die ziet er nog mooier uit, maar is ook wat duurder: €3,99.

Downloaden: Expenditure (€1,59)
Tipgever: Michiel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2010, 16:21
Categorie Financiën
Onderwerpen financieel, money, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.