Eppy: nood-app bij een epileptische aanval

Eppy is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die epilepsie-patiënten een alarmbericht geeft, een volgfunctie biedt en voorziet in rechtstreeks contact met de dokter. De applicatie heeft alleen niet zo'n gunstige naam.

Eppy iPhone-app helpt bij epilepsieEigenlijk zou de promotie ervoor pas op 4 juni beginnen, maar de wegen van Apple’s reviewproces en de App Store zijn nou eenmaal ondoorgrondelijk. En dus is Eppy, ondanks de uitgedachte reclamecampagne met actrice Miryanna van Reeden, gewoon nu al te downloaden. Het zal personen met epilepsie niet slecht uitkomen. Zij hebben nu een hulp-app voor de iPhone waarmee anderen in geval van nood, kunnen zien wat er moet gebeuren. Daarnaast heeft de app onder andere een volg mij-functie.

Met die functie kan je de locatiebepaling van de telefoon aanwenden om elders op een website in de gaten gehouden te worden. De app legt uit hoe dat in zijn werk gaat. Aan instructies ontbreekt het sowieso niet. Zo zie je in de applicatie ook wat je moet doen als de eigenaar van de telefoon een aanval heeft. Niét meteen 112 bellen, maar een ingevoerd contactpersoon.

Eppy overzicht van functiesAls het lukt, kan de telefooneigenaar zelf de Alarm-knop drukken en zien anderen de instructies. Als dat niet lukt, heb je niet zoveel aan de app. Dan moeten omstanders raden dat een applicatie met de nietszeggende naam ‘Eppy’ instructies biedt.

In Eppy kan verder een dagboek van aanvallen bijgehouden worden Als er alarm is geslagen, wordt dat meteen genoteerd. Het dagboek kan indien gewenst afgeschermd worden met een pincode. De Instellingen-pagina herbergt meer belangrijke informatie. Daar kunnen medicijnen geregistreerd worden en contact worden opgenomen met een arts, contactpersonen worden ingevoerd en kan de tekst van het alarmscherm worden aangepast. Goede en doordachte functies, die het extra krom maken dat de naam van de app zo onduidelijk is op het hoofdscherm van de iPhone.

Downloaden: Eppy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2012, 18:55
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.