Bol.com voegt 25.000 producten toe aan Layar

Bol.com is een samenwerking aangegaan met de app Layar, waardoor je voortaan boeken, games, cd's en andere producten kunt scannen met je iPhone. Hierdoor krijg je te zien wat ze bij de webshop kosten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Layar Bol.comBol.com heeft een groot deel van zijn aanbod toegevoegd aan Layar, waardoor je voortaan 25.000 boeken, DVD’s en andere producten kunt scannen met de camera van je iPhone. Wordt het product herkend, dan verschijnt er op je iPhone een venster waarmee je hem in je winkelwagen kunt leggen. Vervolgens kun je deze bestellen zoals je op de site van Bol.com ook zou doen.

Op het moment van schrijven zijn er 25.000 producten van Bol.com via Layar te bekijken. Dit aantal blijft groeien: volgens Layar zal het aantal over een paar dagen zijn verdubbeld. Bol.com zou van plan zijn om het aanbod in Layar te blijven updaten, op basis van nieuwe, goed verkopende producten.

Om aan de slag te gaan met de nieuwe Layar-integratie van Bol.com heb je alleen de Layar-app nodig. Door de camera op bijvoorbeeld een DVD te richten, kijkt de herkeningssoftware van Layar of deze in de database is verwerkt. Is dit het geval, dan verschijnt er een scherm van Bol.com in beeld. Layar werkt ook met andere dingen, zoals tijdschriften.

Bol.com heeft gebruikgemaakt van de Layar Connect API om producten toe te voegen aan de augmented reality-app. Onlangs introduceerde Layar nog Layar Creator, waarmee iedereen makkelijk dingen kan toevoegen aan Layar. Deze nieuwe tool is tijdelijk gratis te gebruiken.

Downloaden: Layar Creator (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 17:07
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen bol.com, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.