Disney Infinity voor iPad: spelwereld bekijken en bewerken

De nieuwe videogamereeks Disney Infinity krijgt een companion-app op de iPad, waarmee spelers hun zelf gecreëerde spelwereld kunnen bekijken en bewerken.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Disney Infinity Mr IncredibleBinnenkort verschijnt een app voor de iPad waarin je de werelden uit Disney Infinity kunt bekijken en bewerken. Disney Infinity is de nieuwste serie videogames waarin Disney al zijn beroemde personages wil verwerken. De spelreeks heeft eenzelfde opzet als de succesvolle reeks Skylanders van concurrent Acitivision. Net als in deze avonturengame werkt Disney Infinity met los verkrijgbare speelgoedpersonages. Deze poppetjes worden herkend door het bijgeleverde accessoire en verschijnen vervolgens in de game. Disney Infinity komt als volledige game uit voor spelcomputers als de PlayStation 3 en Xbox 360. De iPad-versie is een uitgeklede ‘companion’-app die slechts toegang geeft tot een deel van het spel.

Hoewel de iPad-app dus niet de levels biedt waarin de personages avonturen beleven, biedt het wel toegang tot de Toy Box-modus van Disney Infinity. De Toy Box is een woordspeling op sandbox, een vrije speelstand waarin je weinig speldoelen en gevaren hebt, maar wordt verleid om lekker te spelen met de gereedschappen die je ter beschikking worden gesteld. In Disney Infinity gaat het om allerlei voorwerpen en stukken speelgoed waarmee je een geheel eigen wereld kunt creëren, vergelijkbaar met Minecraft. Gebruikers die de game op een spelcomputer spelen, kunnen deze zelf gecreëerde wereld opslaan en bekijken en bewerken in de iPad-app.

Disney Infinity groep

In de gratis iPad-app krijgt de speler het personage Mr Incredible tot zijn beschikking. Andere personages kunnen met een in-app aankoop worden aangeschaft. Het is nog niet helemaal duidelijk of je de speelgoedfiguren die je in de winkel koopt net als bij Skylander via een code in je iPad-app kunt krijgen. De spelcomputerversie van Disney Infinity is verkrijgbaar vanaf 22 augustus.

Downloaden: Disney Infinity voor iPad (Gratis, Universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 19:28
Categorie Games
Onderwerp disney

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.