Nationale Nieuws Quiz: pittige actualiteitstest op iPhone

Nationale Nieuws Quiz voor iPhone is een leuke gratis Nederlandse quiz app in de lijn van De Slimste Mens en Battle Quiz.

Nationale Nieuws Quiz iPhone iPhone-appQuizgames het exclusieve domein van televisieprogramma’s? Niet meer. De Nationale Nieuws Quiz van Radio 1 heeft het tot eigen app op iPhone en Android geschopt. De applicatie kwam vorige week uit, maar is nu door de NCRV gecommuniceerd aan liefhebbers van een ander quizspel van de publieke omroep: De Slimste Mens. Die fanatieke spelersdatabase staat een pittige nieuwe uitdaging over actualiteit te wachten.

Je hoeft De Slimste Mens overigens niet gespeeld te hebben om Nationale Nieuws Quiz voor iPhone te spelen. Je begint blanco met een nieuw account of een koppeling aan je Facebook-profiel en krijgt toegang tot twee speltypes. In het een speel je tegen tegenstanders die je uitnodigt via Facebook of tegen willekeurige tegenstander. In het andere speltype onderscheidt de app zich van de concurrentie: daarin speel je elke dag als het ware tegen het programma. Hoeveel van de actualiteitsvragen heb je goed?

Het niveau van de app gaat je pet misschien te boven. Je moet goéd op de hoogte zijn van actualiteit. In de app vind je niet: “Tegen welke bevolkingsgroep trok Wilders van leer?” Maar wel: “Hoeveel koppen koffie staan er op de boodschappenlijst voor de nucleaire top?” En: “Welke partij werd de grootste in Roermond?”

Nationale Nieuws Quiz hoofdmenu Nationale Nieuws Quiz tweede ronde

Drie ronden

De Nationale Nieuws Quiz bestaat uit drie ronden, of je nou de dagquiz of de vriendenvariant speelt. In de eerste krijg je vijf vragen met meerkeuzeantwoorden. De tweede ronde is het origineelst. Je krijgt in totaal vier hints naar een antwoord dat je geeft met de lettertegels onderin beeld. Hoe minder hints je meekrijgt, hoe meer punten je scoort.

Dan volgt de finaleronde: Het nieuwskanon. Die werkt een tikkeltje ingewikkelder. Je beantwoordt zeven open vragen, mag tussendoor passen en moet in totaal het liefst nog tijd overhouden. Voor foute antwoorden worden punten in mindering gebracht, maar je wordt uiteindelijk beoordeeld met ‘de nieuwsfactor’ in die ronde, een waarde die helaas niet duidelijk wordt uitgelegd in de app.

Nationale Nieuws Quiz iPhone meerkeuze Nationale Nieuws Quiz iPhone tussenscore

Spanning

Een klein ander probleempje dat we hebben in Nationale Nieuws Quiz op iPhone is dat inloggen met Facebook alleen goed werkt als je een Facebook-profiel in de instellingen van iOS hebt ingevoerd. Verder kan je aanmerken dat de muziek die ook in het radioprogramma hoorbaar is, behoorlijk op de zenuwen werkt. Maar goed: dat draagt bij aan de spanning. Bovendien is er een simpele oplossing voor.

Downloaden: Nationale Nieuws Quiz (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2014, 19:07
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp de slimste mens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.