Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Efteling brengt Sprookjesboom-apps voor jongens en meisjes uit

Efteling heeft twee nieuwe apps uitgebracht op iPad en iPhone. Sprookjesboom Draak is voor stoere jongetjes, Sprookjesboom Assepoester voor kleine prinsesjes.

Efteling Sprookjesboom apps AssepoesterDe Efteling heeft twee nieuwe iPad– en iPhone-apps uitgebracht voor jonge kinderen. Ze volgen de algemene Sprookjesboom-app op die in 2012 uitkwam. Het grote verschil is dat het nu om apps gaat die zich nu apart op jongens en meisjes richten. In Sprookjesboom: Draak kunnen jongens vanaf 4 jaar een schat redden uit de klauwen van een groene vuurspuwer, in Sprookjesboom: Assepoester bereiden meisjes vanaf dezelfde leeftijd een theekransje voor.


Vanaf die leeftijd zijn de apps volgens de Efteling zelfstandig te gebruiken voor de kleintjes. Beide bestaan ze uit vier onderdelen die los van elkaar gespeeld kunnen worden, zonder tussenkomst van een verhaal als leidraad.

In de Sprookjesboom: Draak veeg je niet alleen voorzichtig omhoog om een draak te laten slapen terwijl je een schatkist steelt. In een ander spelletje bescherm je de schat juist door getimed vuur te spugen als de schat gestolen wordt. Het vuurspugen doe je door in de microfoon te blazen. In het onderdeel Schatkist staat opnieuw de kist met goud centraal. Daarin dien je muntjes op het scherm de kist in te vegen. En het laatste speltype? Daarin vlieg je op en neer met de draak om munten te pakken.

https://www.youtube.com/watch?v=YNTh8ZSZqLY

De Sprookjesboom: Assepoester is vooral roze. De app laat wat meer ruimte voor creativiteit. Zo is een van de vier onderdelen een stand waarin je zelf liedjes maakt door op een trommel, dwarsfluit, harp en vogeltjes te drukken. Je kan daarbij je eigen stem opnemen en uit drie Sprookjesboom-liedjes kiezen. In een ander onderdeel vlecht je het haar van de prinses en geef je haar make-up, in het derde onderdeel decoreer je muiltjes. In het Theekransje ten slotte, geef je de tafel vorm in verschillende decors.

Downloaden: Sprookjesboom: Draak (€1,79, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Sprookjesboom: Assepoester (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=2JcaOdp9o_Y

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.