Effectum: Nederlandse groepsagenda laat je documenten uitwisselen

Effectum is een nieuwe iPhone-app van Nederlandse bodem waarmee je groepsevenementen en meetings kan maken. Voorts kunnen deelnemers bestanden en documenten uitwisselen en hun locatie delen.

Effectum iPhone iPod touchDe Nederlandse ontwikkelaar Score Media heeft een nieuwe applicatie gelanceerd waarmee je afspraken kan maken in groepsverband. Toegevoegde gebruikers worden met een pushbericht op de hoogte gesteld van een afspraak. Vervolgens kunnen alle genodigden bestanden met elkaar uitwisselen. Daarvoor maakt Effectum gebruik van een extern uploadadres, zodat er documenten buiten de iPhone om kunnen worden geüpload. Je afspraken worden gesynchroniseerd via iCloud en het gratis account op de dienst.

Daarnaast neemt Effectum ook nog even de functionaliteit van Apple’s Find My Friends over. Genodigden kunnen hun locatie doorgeven, waarna de plaats van de afspraak en die van de deelnemers op dezelfde kaart zichtbaar zijn. Het is een van de functies die je vindt in het overzicht van de afspraak. Daarin laat een algemeen tabblad de algemene afspraakgegevens zien, zoals de naam, een toelichting, de datum, het tijdstip en de geadresseerden. Het tabblad met de paperclip geeft toegang tot de bestanden die zijn uitgewisseld. Daarboven zie je een balk met het adres en de sleutel voor het uploaden van bestanden binnen de afspraak. Je kan op de Upload Files-pagina van Effectums website terecht om de bestanden vanaf een pc of Mac te uploaden. Helaas is er geen mogelijkheid om direct bestanden vanaf de iPhone te wisselen.

Het is belangrijk dat je een gangbaar e-mailadres invult als je een account bij Effectum aanmaakt. Op basis van de adressen worden de uitnodigingen van groepsevenementen namelijk verstuurd. Als je een afspraak wil zetten, kun je anderen dan ook benaderen via e-mail. Er is vooralsnog geen sprake van Twitter- of Facebook-integratie in de applicatie. Wel wordt er samengewerkt met Apple’s iCloud-service. Zo worden de agenda-items automatisch doorgezet naar de standaardkalender van je iPhone en iCal.

Effectum werkt doeltreffend. Je vindt meteen je weg in de applicatie, die in het hoofdmenu afspraken van vandaag laat zien, alle meetings op een rij zet of de meetings op de kalender laat zien. Onder instellingen kan je een profielfoto wijzigen. Daarbij crashte de app eens bij ons. Verder zouden we naast de uitnodigingen per e-mail, toch graag een vriendenlijst aanmaken in Effectum. Ook zonder is Effectum echter een uiterst krachtige, complete en simpele manier om groepsafspraken te maken.

Downloaden: Effectum (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 17:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.