Porsche 360-ervaring nu als universele app in de App Store

Porsche heeft de Porsche 360 graden-app in de App Store uitgebracht. Je kunt naast Jeroen Bleekemolen meerijden in een Porsche 911

porsche 360 graden appHalverwege april kon je op iPadclub lezen over de 360 graden-app die Porsche had ontwikkeld in samenwerking met Jeroen Bleekemolen. Nu is de applicatie eindelijk in de App Store te vinden. In deze app kun je Porsche beleven op je iPad: je zit op de passagiersstoel en kunt in alle richtingen kijken. De rijbeleving is daardoor heel dichtbij.

Mensen die de app in handen hebben, krijgen bijna automatisch een glimlach op hun gezicht, zoals bij onderstaand promofilmpje ook wel te zien. Als je de iPad in een bepaalde richting draait, bewegen de beelden met je mee zodat je een realistisch effect krijgt. Porsche 360 is echt een geschikte app om aan je vrienden te laten zien.

De app is universeel en te installeren op de iPhone, iPod touch en iPad. Je zit naast topcoureur Jeroen Bleekemolen om een spectaculair rondje Zandvoort te maken in een Porsche 911. Als bijrijder kies je zelf de kijkrichting door je apparaat te bewegen. De accelerometer zorgt er dan automatisch voor dat je kijkrichting binnen de app ook verandert. Je krijgt daardoor een bijna levensechte ervaring. Je kunt zelfs omhoog of achteruit kijken. Tijdens de rit geeft Jeroen Bleekemolen toelichting wat er gebeurt, zodat je weet wanneer je bij de Tarzanbocht bent aangekomen. De video vanuit de passagiersstoel is leuk om te kijken, maar er zit ook nog een extra filmpje in, waarbij je via de achterruit een weids uitzicht over de vleugel hebt. Daarnaast kun je in de app een aantal inhaalmanoeuvres in een Porsche 911 Carrera GTS van dichtbij beleven en je kunt in een Porsche Cayenne zelf achter het stuur kruipen.

porsche ipadDe Porsche-app is ontwikkeld in opdracht van Pon Porsche Import, waarbij filmpjes zijn gemaakt met een 360° High Definition-camera. Dat is een Nederlandse primeur, want een app waarin dergelijke techniek wordt gebruikt is nog niet eerder in een app verschenen. Er zitten nu vier rijervaringen in de app; die zullen de komende tijd worden uitgebreid met nog meer belevenissen in een Porsche, zoals een ritje met racelegende Gijs van Lennep in een Porsche Cayman R of een surveillancerit in een Porsche 911 Targa van de rijkspolitie.

Ben je enthousiast geworden over de app, dan kun je je blijheid delen via Facebook, Twitter en e-mail. De app is geschikt voor de iPad 1 en 2, iPhone 3GS en 4 en vierde generatie iPod touch, omdat dit de enige apparaten zijn met een versnellingsmeter, gyroscoop en kompas.

Downloaden: Porsche 360 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 14:48
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.