Dropbox neemt ontwikkelaar iPhone-app Snapjoy over

Dropbox heeft de ontwikkelaar van iPhone-applicatie Snapjoy overgenomen. Snapjoy laat je foto's van meerdere bronnen op 1 plek bundelen en delen.

SnapjoyDropbox heeft de ontwikkelaar van iPhone-applicatie Snapjoy overgenomen. Wat Dropbox precies met het bedrijf wil doen is niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat de ontwikkelaars zich bezig zullen houden met de foto-functies van de cloud-dienst: Snapjoy is immers een iPhone-applicatie waarmee je foto’s van bronnen zoals Facebook en Picasa makkelijk op één plek kunt openen en delen.

Gebruikers van Snapjoy hoeven zich volgens de ontwikkelaar nog geen zorgen te maken: zij kunnen de app gewoon blijven gebruiken. Heb je de applicatie nog niet eerder gebruikt, dan heb je wel pech: het is namelijk niet meer mogelijk om een nieuwe account aan te maken. Hoe lang de app draaiend zal blijven, is nog niet helder. De ontwikkelaar zegt over een paar weken meer informatie hierover te bieden.

Dropbox lijkt zich al langer meer te willen richten op het opslaan van foto’s. Zo is het sinds deze zomer mogelijk om foto’s en video’s in je camerarol automatisch te uploaden, waardoor Dropbox dient als een alternatief voor Apple’s Fotostream. Voegt Dropbox de Snapjoy-functionaliteit toe aan de iOS-app, dan zouden ook je foto’s van andere bronnen in deze map geplaatst kunnen worden.

Downloaden: Snapjoy (gratis, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 10:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.