Drop review iPhone iedereen pushberichten

Drop: nu kan echt iedereen pushberichten versturen op de iPhone

Iedereen kan pushberichten versturen met Drop voor iPhone. Maak een kanaal aan en verstuur berichten naar alle abonnees.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Drop review iPhone iedereen pushberichtenPushberichten versturen is niet langer voorbehouden aan apps. Voortaan is het net zo eenvoudig voor jou en mij. Met de gratis applicatie Drop maak je een kanaal aan waarop anderen zich kunnen abonneren, waarna je kinderlijk eenvoudig berichten kan versturen naar de abonnees. Het bijzondere is dat er geen account bij komt kijken, zien we in onze Drop review.

Je kan je meteen inschrijven op verschillende kanalen in Drop. Zo kan je een pushbericht ontvangen als er brekend nieuws is op The Verge. Als er een nieuwe aflevering van Game of Thrones uit is, of een nieuwe release op iTunes. Of je ontvangt elke dag een nieuwe inspirerende quote. Er zijn op dit moment al meer dan 500 kanalen om je op te abonneren in Drop, waarvan slechts een gedeelte te vinden is bij Featured in de app. Andere kanalen vind je in subcategorieën of met de zoekknop.

Drop review kanalen verkennen Drop review tv shows

Kanaal maken voor pushberichten

Maar je kan niet alleen pushberichten ontvangen zonder account. Je kan ook een kanaal máken zonder account. Linksboven in de app geef je het kanaal een naam, een titel en kies je een kleur. Je kan zelfs een einddatum van het kanaal invoeren. Daarna wordt je kanaal opgeheven en hebben alle volgers een kanaal minder.

Drop review kanaal maken iPhone Drop review gefeliciteerd iPhone

Een pushbericht schrijven is net zo makkelijk als een kanaal aanmaken. Het laat zich goed vergelijken met een chatbericht tikken. Je begint met schrijven op een blanco vlak en alleen als je dat wilt, plak je er een link bij. Abonnees ontvangen het pushbericht direct nadat je het verstuurt. De links worden niet uitgeschreven in een pushbericht, maar vertaald naar een asterisk. Als een abonnee je bericht met asterisk opent, wordt die meteen naar het goede webadres geleid.

Drop review pushbericht schrijven Drop review geabonneerd op kanaal

Conclusie Drop review: de volgende stap

Eigenlijk verschilt een pushbericht versturen in Drop dus nauwelijks van een bericht versturen in een chat. Behalve dan… dat abonnees op je bericht zitten te wachten. Dat maakt Drop nog leuker voor verzenders, dan voor de ontvangers die Drop zullen waarderen om de directe updates. Het geen-account beleid gaat ongetwijfeld dubbele kanalen opleveren, en ondernemers zullen graag een planningsfunctie voor pushberichten zien, maar dat is zorg voor later.

Drop staat er goed voor in verhouding tot andere pushbericht-apps. Bij Push.co kon je al zelf pushberichten maken voor je website, maar had je nog enige technische kennis nodig. En met Boxcar, Yo en het nieuwe Push kon je al updates ontvangen voor van alles. Maar Drop, Drop maakt het versturen en ontvangen van pushberichten makkelijker en directer dan ooit. Een veelbelovende app.

Pluspunten

  • Iedereen kan pushberichten versturen
  • Kinderlijk eenvoudig

Minpunten

  • Bij sommigen in het Frans?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 15:09
Categorie Nieuws
Onderwerp pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.