Dromen onthouden en opnemen met de stijlvolle Shadow app

De app van kickstarterproject Shadow is een wekker en prachtig dagboek ineen en wil ervoor zorgen dat je dromen onthoudt en opslaat.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ShadowJe kent het gevoel wel. Toen je lag te snoozen wist je die bijzondere droom nog wel, maar eenmaal onder de douche ben je hem kwijt. Mensen schijnen 95 procent van hun dromen binnen vijf minuten na het wakker worden alweer te vergeten, en daar wil Kickstarterproject Shadow iets aan doen. Het idee achter de prachtig ontworpen Shadow app is simpel. Het is een wekker en dagboek ineen, maar dan anders. De wekker maakt je geleidelijk wakker zodat je dromen zo lang mogelijk vasthoudt, en het notitieboek is geen lastig leeg veld waarin je jouw droom moet tikken, maar een simpel menu waar je ook kunt inspreken of vragen over jouw droom kunt beantwoorden. Writersblock-proof dus. Daarnaast maakt Shadow mooie graphics van de gegevens die jij en andere gebruikers invoeren, en signaleert patronen in jouw dromen.

Het Kickstarter-project heeft op dit moment $35,800 van de benodigde $50.000 binnen, met nog 43 dagen te gaan. Hoe vaker je Shadow gebruikt, hoe beter de app wordt in het analyseren van patronen in je dromen en connecties maken met je dagelijks leven, zeggen de ontwerpers. Uiteindelijk wil de app ‘s werelds grootste dromendatabase en daarmee een bron van studiemateriaal worden, zodat mensen globale patronen kunnen herkennen. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen zien welke thema’s bij welke bevolkingsgroepen vaak in dromen voorkomen. Je kunt er overigens voor kiezen om de transcripties van jouw dromen met anderen te delen, maar ook om ze voor jezelf te houden.

shadow world

Een van de ontwerpers van Shadow, Hunter Lee Soik, heeft apps en websites voor Kanye West, Jay Z, en Stella McCartney gebouwd en dat is duidelijk te zien. De vormgeving van de app ziet er prachtig en smooth uit. Neem voor meer informatie zelf een kijkje op de Kickstartersite van Shadow, of op de officiële website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 13:51
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dromen, kickstarter, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.