Draw Something: zes miljoen gebruikers, bugfixes komen eraan

Draw Something is het nieuwe Wordfeud van 2012. Het trok in amper een maand tijd maar liefst zes miljoen gebruikers en als gevolg daarvan zijn er ernstige verbindingsproblemen met de app - maar daar wordt nu aan gewerkt.

Draw Something problemen worden opgelost iPhone AndroidDe online teken-app Draw Something, die we qua populariteit maandag nog bombardeerden tot het nieuwe Wordfeud, heeft haar gebruikers een ludieke e-mail gestuurd. “Mr. Hamster is druk aan het werk om alle fouten op te lossen“, excuseert Draw Something tegen haar gebruikers met een begeleidende tekening die je in de app zou kunnen tekenen. In de mail wordt uitgelegd welke fouten kunnen voorkomen en waaraan gewerkt wordt. Ook valt er te lezen dat de applicatie voor de iPhone, iPod touch, iPad en Android al zes miljoen gebruikers heeft.


Door de enorme hoeveelheid spelers van zowel de betaalde als de gratis versie van Draw Something, zijn er verschillende fouten die herhaaldelijk terugkomen. Zo laadt de applicatie bij vlagen verschrikkelijk traag, zijn er login-fouten en zie je soms niet dat het jouw beurt is in een potje. Ook je hoeveelheid munten verdwijnt zo nu en dan. Dat zijn de fouten die de makers in de smiezen hebben en waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Draw Something tekening radenDraw Something maakt duidelijk dat zowel de voortgang in je potjes als je muntenvoorraad achter de schermen veilig is gesteld.

Onze eigen ervaring is dat er nog wel meer rare dingen gebeuren in Draw Something. Zo moeten we soms een tekening van een ander twee keer raden en wordt soms zelfs een gok van een andere speler fout gerekend omdat er pardoes een andere tekening bij in beeld komt te staan dan de jouwe uit dat potje. Hopelijk zijn het fouten die samenhangen met de problemen waar nu aan gewerkt wordt.

In Draw Something tekenen twee spelers met elkaar. De spelers moeten elkaars tekeningen raden met de letters op een plankje onderin het scherm. Net als in Wordfeud, krijg je een melding als je aan de beurt bent. Wie getergd wordt door de verbindingsproblemen van Draw Something, kan ook uitwijken naar Charadium II (App Store-link), een spel met een vergelijkbaar principe en een Nederlands woordenboek.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 19:34
Categorie Games
Onderwerpen draw something, tekenen, verbinding
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.